0
Yunus
Editör
31 Temmuz 2023 546

Tiktok Şifremi Unuttum Ne Yapmalıyım?

Tiktok şifremi unuttum nasıl yaparım diyorsanız, Tiktok şifre sıfırlama ve değiştirme yöntemlerini kullanarak sorununuzu çözebilirsiniz!

Tiktok, dünya çapında ve kısa süre içerisinde milyonlarca kullanıcıya ev sahipliği yapmış video içerik platformudur. Tiktok’a giriş yapmak için hesabınız olması gereklidir. Hesabınız olduğunda arkadaşlarınızı takip edebilir, Tiktok takipçi satın alabilir ve kitlenizi kısa bir süre içerisinde büyütebilirsiniz. Gizlilik politikalar bazı zamanlar tartışmalı olsa da hesap giriş için şifre kullanmaktadır.

Yazmış olduğunuz şifreler gerek görüldüğünde hesaba giriş için kullanılmaktadır. Bazen girmiş olduğunuz şifreyi unutabilir ve bulmak isteyebilirsiniz. İşte bu yüzden sizler için hazırladığımız listeyle birlikte ‘Tiktok şifremi unuttum’ sorununu saniyeler içerisinde çözebilirsiniz. İşlem basittir, sadece adımları takip etmeniz sizler kısa yoldan çözüm sağlayacaktır.

O halde sizleri sabırsızlandırmadan ‘Tiktok şifremi unuttum ne yapmalıyım?’ sorunun çözümüne birlikte göz atalım!

Tiktok Şifremi Unuttum Çözümü

Güvenliğinizi ön planda tutmanın her zaman önemli olduğu dijital çağımızda, TikTok gibi popüler sosyal medya platformları da şifrelerinizin doğru şekilde korunmasını gerektiren alanlardan biridir. Unutkanlık kaçınılmaz bir insana özgü özelliktir ve şifrenizi hatırlayamamanız doğal bir durumdur. 

Tiktok şifremi unuttum sorununun çözümü için iki yol bulunur. Birinci, giriş yaptıktan sonra unutulan veya değiştirilmek istenen şifre sıfırlama yöntemidir. İkinci ise giriş yapmadan şifre değiştirme işlemidir.

Tiktok Şifre Sıfırlama veya Değiştirme Nasıl Yapılır?

Tiktok şifre sıfırlama yöntemi, mobil cihazınız üzerinden (Android veya İOS) kullanarak aşağıdaki gibi yapılmaktadır:

  • Öncelikle Google Play Store veya App Store üzerinden yüklemiş olduğunuz Tiktok uygulamasını cihazınızda açın.
  • Oturum açık olduğundan dolayı otomatik olarak ‘Sizin için’ kısmına geleceksiniz.
  • Akış sayfasında en altta bulunan ‘Profil’ simgesine bir kez dokununuz.
  • Profil sayfanıza geldiğinizde sayfanın sağ ve üst köşesinde yer alan üç çizgili menüye dokununuz.
  • En alt kısımda yarım ekranlı menüden ‘Ayarlar ve gizlilik’ kısmına dokununuz.
  • ‘Ayarlar ve gizlilik’ sayfasından en üstte bulunan ‘Hesap’ kısmına bir kez dokununuz.
  • ‘Hesap’ sayfasından ‘Şifre’ kısmına bir kez dokununuz.
  • Şifrenizi değiştirmek için sizden Tiktok hesabınıza bağlı e-posta adresiniz görünür olacaktır ve ‘Kodu gönder’ kısmına dokununuz.
  • E-posta adresinize gelen 6 haneli kodu ilgili alana yapıştır, otomatik e-posta adresiniz güncellenecektir.
  • Sonrasında ‘Şifre değiştir’ ekranı açıldığında şifrenizi minimum 8 karakter, 1 harf ve 1 rakam, 1 özel karakter şeklinde giriniz ve ‘Sonraki’ kısmına dokununuz.
  • Ekranda ‘Şifre değiştirildi’ diye uyarı aldığınızda Tiktok şifre değiştirme başarıyla sonuçlanacaktır.

Giriş Yapmadan Tiktok’ta Şifre Değiştirme Nasıl Yapılır?

Tiktok şifresini unuttuysanız veya giriş yapmadan şifre değiştirmek istiyorsanız, mobil cihazınız (Android veya İOS) cihazınızı kullanarak aşağıdaki adımları takip ediniz:

  • İlk olarak App Store veya Google Play Store üzerinden yüklenen Tiktok uygulamasını cihazınızda açınız.
  • Açtıktan sonra ‘Sizin için’ kısmına geleceksiniz ve bu alan uygulamanın akış sayfasıdır.
  • Hemen altında yer alan ‘Profil’ simgesine bir kez dokununuz.
  • Profil sayfasında ‘Bu hesaba kaydol’ yazısı görünür olacaktır.
  • Bir altında bulunan ‘Kaydolun’ seçeneğine dokunun.
  • Açılan sayfanın en aşağısında bulunan ‘Hesabın yok mu? Kaydolun’ yazısına bir kez dokunun.
  • “Tiktok’a Kaydolun” sayfası açıldığında ‘Zaten bir hesabın var mı? Giriş yapın’ yazısına bir kez basınız.
  • “Tiktok’a oturum aç” sayfasında bulunan ‘Kullanıcı telefon / e-posta / kullanıcı adı’ yazısına dokunun.
  • ‘Giriş yapın’ sayfasında bulunan ‘E-posta’ seçeneğini seçin ve kalın renkte bulunan ‘Şifreni mi unuttun?’ yazısına dokunun.
  • Hesabınızla ilişkili e-posta veya telefon numarası alanlarını seçerek şifre değiştirme adımlarını yapınız.
  • Böylelikle giriş yapmadan Tiktok’ta şifre değiştirme işlemini gerçekleştirebileceksiniz.
İlk Siparişine Özel %10 İndirim!
SosyalGram’ı keşfetmeniz için tüm siparişlerinizde geçerli %10 indirim bizden!
SOSYALGRAM

Tiktok’ta Güçlü Şifre Nasıl Oluşturulur?

TikTok ya da herhangi bir diğer platform için güçlü bir şifre oluşturmak önemlidir, çünkü güçlü bir şifre hesabınızın güvenliğini artırır ve hesabınızın kötü niyetli kişiler tarafından ele geçirilmesini engelleyebilmektedir. İşte güçlü bir TikTok şifresi oluşturmanız için bazı gerekeli olan ipuçları:

  • Uzunluk: Şifrenizi mümkün olduğunca uzun tutun. En az 8 karakterden oluşan bir şifre tercih edilmelidir. Daha uzun şifreler daha güvenlidir.
  • Karakter çeşitliliği: Şifrenizde büyük harfler, küçük harfler, rakamlar ve özel karakterler (örn. @, $, *, vb.) kullanın. Bu çeşitlilik, şifrenizi tahmin edilmesi zor hale getirir.
  • Özel isimlerden kaçının: Doğum tarihi, adınız, soyadınız gibi kişisel bilgilerden ve genel olarak bilinen şifrelerden kaçının. Bunlar kolayca tahmin edilebilir.
  • Kelime kombinasyonları: Kelime kombinasyonları oluşturun, örneğin "MaviKalem23!#". Uygun bir şekilde karıştırılmış kelimeler, tahmin edilmesi zor bir şifre oluşturur.
  • Şifre yöneticisi: Şifre yöneticisi uygulamaları kullanarak güçlü şifreler oluşturabilir ve saklayabilirsiniz.
  • Farklı platformlara özel şifreler: Aynı şifreyi birden fazla platformda kullanmaktan kaçının. Her platform için farklı ve güçlü şifreler kullanmak daha güvenli olacaktır.
  • Şifre güncellemesi: Düzenli olarak şifrenizi değiştirin. En az 3-6 ayda bir şifrenizi güncellemek iyi bir uygulamadır.

Tiktok Şifremi Unuttum E-postam Yok

Tiktok şifrenizi unuttuysanız ve e-posta adresini de kaybettiyseniz, şifre değiştirmeniz mümkündür. Tiktok uygulamasını açtığınızda ‘Tiktok oturum aç’ sayfasından ‘Şifreni mi unuttun?’ kısmıyla kolaylık şifrenizi sıfırlayabilirsiniz. E-posta adresiniz olmadığından Tiktok hesabınıza tanımlı telefon numaranızı kullanmanız doğru bir seçenek olacaktır.

Tiktok Şifremi Unuttum Telefon Numaram Yok

Tiktok şifrenizi ve telefon numaranızı unuttuysanız, şifre değiştirmeniz mümkün olmaktadır. Bunun için Tiktok oturum aç sayfasını kullanarak, şifre değiştirme ekranına geçmeden önce e-posta adresi seçeneğine dokunun. Böylelikle e-posta adresiniz kullanarak şifrenizi rahatlıkla Tiktok üzerinden değiştirebilirsiniz.

Tiktok Şifre Değiştirme Linki

 Tiktok’ta şifre değiştirme veya şifre sıfırlama linki bulunmamaktadır. Bilgisayarınızı kullanarak giriş yaptığınızda şifrenizi değiştirmeniz mümkün değildir. Bu yüzden Tiktok uygulamasına giriş yaparak sadece mobil üzerinden gerekli adımları uygulayarak şifre değiştirmeniz mümkündür.

TikTok Şifresi Kaç Haneli?

TikTok'un şifresi en az 8 karakterden oluşur, ancak daha güvenli bir şifre için daha uzun olması önerilmektedir. Pek çok platform gibi güvenlik açısından daha karmaşık şifrelerin kullanılması daha iyi olacaktır. Örnek olarak; büyük ve küçük harfler, rakamlar ve özel karakterlerin (_, -, !, @, #, $ vb.) kombinasyonu daha güçlü bir şifre oluşturmanıza yardımcı olabilir. Böylece hesabınızın güvende kalması için daha iyi bir koruma sağlamış olursunuz.

Tiktok Şifremi Unuttum Sayfası Nerede?

Çoğu durumda Tiktok üzerinden şifre unutulduğunda insanlar panik halinde geçmektedir. Hesabınızı ele geçirilmesi durumları haricinde şifre unutulan hesabı geri getirmek mümkündür. Tiktok uygulamasındayken ‘Ayarlar ve gizlilik’ sayfasını kullanarak şifrenizi değiştirebilir veya sıfırlayabilirsiniz. Aynı zamanda hesaba giriş yapmadan ‘Şifreni mi unuttun?’ kısmı, oturum aç sayfasına bulunacaktır.

E-posta ve Telefon Numaram Yok, Tiktok Şifremi Değiştirebilir Miyim?

Tiktok şifrenizi değiştirmek için ihtiyaç duyulanlar, e-posta, kullanıcı adı veya telefonunuzdur. Ancak şifre değiştirme ekranında sizden e-posta veya telefon numarası bilgisi istenir. İstenme sebebi şifre değiştirme kısmını yalnızca kullanıcının erişebilmesidir. Onay kodunun gelmesi yalnızca e-posta ve telefon numarasıyla mümkündür.

Eğer E-posta veya telefon numaranızı yoksa, kaybolmuşsa veya unutulmuşsa Tiktok destek merkeziyle iletişime geçmeden açılmamaktadır. Muhtemelen şifre değiştirme kısmı kullanabilir olmayacaktır, çünkü destek merkezi sizlerden kullanıcı adınızı doğrulamak adına kimlik bilgisi isteyebilir.

Bu içeriği beğendin mi?
Emojilerle tepkini insanlarla paylaş!
YORUMLAR
Adımı Sansürle
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
+
Aktif Müşteri
+
Toplam İşlem
Kişi
Tam Zamanlı Çalışan
+
Sosyal Medya Platformu