0
Yunus Sedat Aydın
Editör
21 Haziran 2023 1417

Teravih Sözleri

Kalplerinizi imanla dolduracak ve Allah'a daha yakın hissettirecek Teravih sözlerini mi arıyorsunuz? İşte sizin için oluşturduğumuz liste!

En Güzel Teravih Sözleri

"Ey Rabbimiz! Bu mübarek Ramazan ayında yaptığımız teravih namazlarını kabul eyle. İbadetlerimizi sana samimi bir şekilde sunmamıza yardımcı ol. Bizlere mağfiret ve rahmetini lütfet."

"Ey Rabbimiz! Teravih namazlarında bir araya gelerek sana yöneliyoruz. Bizlere hidayet ve sükûnet ver. Kalplerimizi imanla doldur ve dualarımızı kabul eyle."

"Bu gece yüreklerimiz seninle buluşsun Rabbim. Teravih namazında ettiğimiz dualarımızı kabul eyle. Bizi affet ve rahmetinle kuşat. İbadetlerimizin sevabını kat kat artır."

"Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla teravih namazına durduk. Ey Rabbimiz! İçtenlikle yaptığımız bu ibadetleri kabul eyle. Bize af ve mağfiret nasip eyle."

"Teravih namazlarında bir araya gelerek sana yöneliyoruz Ey Allah'ım. Bizi bağışla ve affet. Dualarımızı kabul eyle, bizi hidayete erdir ve rahmetinle kuşat."

"Rabbimiz! Bu mübarek Ramazan gecesinde ettiğimiz teravih namazlarını kabul eyle. Dualarımızı, niyetlerimizi ve ibadetlerimizi kabul buyur. Bizi affet ve rahmetinle kuşat."

"Teravih namazıyla Rabbimize yaklaşıyoruz. Yüreklerimizi imanla doldur, günahlarımızı affet. Dualarımızı kabul buyur ve rahmetinle kuşat bizi."

"Teravih namazı, gönüldeki huzuru arttırır ve ruhu Allah'ın rahmetine yaklaştırır."

"Teravih namazı, kalp ile Rabbimiz arasında bir buluşmadır."

"Teravih namazı, günahlarımızı silen birer niyazdır."

İlk Siparişine Özel %15 İndirim!
SosyalGram’ı keşfetmeniz için tüm siparişlerinizde geçerli %15 indirim bizden!
SOSYALGRAM

Mübarek Ramazana Özel Teravih Mesajları

"Ey Rabbim! Gönlümüzü, ruhumuzu ve bedenlerimizi Ramazan'ın nuruyla aydınlat. Teravih namazlarını kabul eyle."

"Bu mübarek gecelerde, dualarımızı kabul eyle. Teravih namazlarımızı huzur içinde kılma lütfunu bizlere nasip eyle."

"Yüce Allah'ım! Teravih namazlarını kılarak sana yönelen kullarını affet. Rahmetinle kuşat, günahlarımızı bağışla."

"Ramazan'ın bereketli günlerinde, teravih namazlarını kılarken ruhumuzu temizle, kalbimizi nurlandır. Yol göster bize, ey Allah'ım!"

"Bu mübarek Ramazan ayında teravih namazlarında bir araya gelerek senin huzurunda bulunmak nasip eylesin Rabbim. Dualarımızı kabul eyle."

"Rabbim! Teravih namazlarında sana açılan elleri boş çevirme. Dualarımızı kabul buyur, bize rahmetini ve mağfiretini ihsan eyle."

"Ramazan'ın rahmetiyle teravih namazlarında buluşalım. Dualarımızı birleştirerek, birlik ve beraberliğimizi artıralım."

"Ey Rabbimiz! Teravih namazlarında bize hidayet ve doğru yolu göster. Kalplerimizi birleştir ve bizi rahmetinle kuşat."

"Bu mübarek Ramazan'da teravih namazlarında buluşarak senin rızanı arayalım. Dualarımızı kabul eyle ve bizi affet."

"Rabbim! Teravih namazlarında sana yönelen dualarımızı kabul eyle. Bize rahmetini ve mağfiretini bahşet. Amin."

Son Teravih Sözleri

“Vaktınız hayır…. Bu geceniz, ulaştığınız da sabahınız….. Ramazan ayınız. Kılacağınız Teravi Namazınız mubarek olsun.”

“İslam Alemi’ne çatışma ve savaştan uzak, huzur içinde, sağlıklı bir Ramazan diliyorum. Bereket paylaştıkça artar. Hayırlı Teravihler.”

“AIIah’ım tuba ağacının göIgesinde, Kevser www.sozlervadisi.com havuzunun başında efendimiz Hz. Muhammed (SAV) iIe muhabbet etmeyi nasip eyIe… Hayırlı Teravihler”

“Rahmet, Mağfiret ve bereket ayı hayırlı olsun. Allah nefsimizi terbiye ettiğimiz feyz dolu oruçlar tutmayı nasip etsin. Hayırlı Teravihler.”

“Ettiğiniz her dua derdinize deva, sağlığınıza şifa, gözünüze nur gönlünüze huzur getirsin! Teravi Namazınız mubarek olsun.”

“Teravi Namazınız mubarek Ramazanınız bereketli olsun. Günahlarından arınmış bir şekilde bayrama kavuşmak dileğiyle.”

“Allah’ın selamı rahmeti sevgisi üzerinize olsun. Onbir Ayın SULTANI RÂHMET bekleyene müjdeler getirsin. Hayırlı Teravihler..”

“Birine verebileceğin en güzel hediye, dua’dır. Bu akşam kılınacak Teravih be dualarımızın kabül olması dilekleriyle…”

“Sevgi söze dolarsa dua olur, dua Allah’a ulaşırsa nur olur, aynı yolda birleşen dualarımızın nur’a dönüşüp Rabbimize ulaşması dileği ile Teravi Namazınız mübarek olsun.”

“Allah namazlarımızı takva namazı yapsın! İnşallah…”

İlk Teravih Sözleri

"Allahu ekber, hamd olsun Rabbimize! Ramazan'ın müjdecisi teravih namazına başlıyoruz. Rabbimizin rızasına ermek için bir araya geldik. Hep birlikte bu mübarek ibadeti yerine getirmek üzere saf tutalım."

"Rabbimizin rahmet ve mağfiretine erişmek için teravih namazında buluşuyoruz. O'nun huzurunda birlikte secdeye varalım. Başlangıcını yaptığımız bu ibadetin bize manevi huzur ve bereket getirmesini niyaz ediyorum."

"Bismillahirrahmanirrahim. Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla teravih namazına başlıyoruz. Yüce Rabbimiz, bize bu mübarek ayda teravih namazını kılmayı nasip etti. O'na şükürler olsun. Bu ibadeti huşu içinde yerine getirelim."

"Esselamu aleykum ve rahmetullahi ve berekatuhu. Mübarek Ramazan ayının ilk teravih namazında bir araya geldik. Rabbimiz bizlere bu mübarek ayda çokça rahmet ve mağfiret ihsan etsin. Cemaatle birlikte bu ibadeti yerine getirelim."

"Ey Rabbimiz! Bu mübarek Ramazan ayının ilk teravih namazında sana yöneliyoruz. Huzurunda bir araya gelerek sana ibadet etmek istiyoruz. Dualarımızı kabul buyur, günahlarımızı bağışla. Teravih namazını hakkıyla yerine getirmemize yardım et."

“Eğer "eğlence" hayattan alınan zevki arttırmak anlamına geliyorsa, yürekten inanan insan için, en büyük "eğlence" ibadettir; çünkü ibadet anı, en zevkli andır. Bu yüzden toplu ibadetler (Cuma, teravih, bayram namazı, tesbih namazı, oruç vs.) şölene benzerdi; bu anlamda hayatın hemen her anı bayrama dönüşürdü.” – Yavuz Bahadıroğlu

"Teravih namazının huzurlu atmosferinde buluşmak üzere, hepinize selam olsun."

"Bu ilk teravih namazıyla birlikte Ramazan'ın bereketi ve maneviyatıyla dolu bir ayın başlangıcını kutluyoruz."

"Rahmet ve mağfiret dolu bu mübarek gecede, hep birlikte teravih namazı kılmak için buradayız."

"Bu gece dualarımızın kabul olması, günahlarımızın bağışlanması ve sevaplarımızın artması dileğiyle ilk teravihimizi eda ediyoruz."

"İlk teravihte bir araya gelmenin sevincini yaşıyoruz. Rabbimizden, dualarımızı kabul etmesini ve bizi affetmesini niyaz ediyoruz."

Teravih İle İlgili Hadisler

Ebû Hüreyre’den (r.a.) rivayet edildiğine göre Resûlullah (s.a.v.) şöyle buyurdu: “Kim Ramazan’ın faziletine inanarak ve sevabını Allah’tan bekleyerek terâvih namazını kılarsa, geçmiş günahları bağışlanır.” (Buhârî, Îmân  37 ; Müslim, Müsâfirîn 173, 174.)

Peygamber (s.a.v.) Efendimiz buyurur: “Allâh Teâlâ Ramazan’da orucu farz kıldı, ben de (terâvîh) namazını sünnet kıldım.” (İbn-i Mâce, Salât, 173)

''İster kadın olsun, ister erkek; Ramazan ayının gecelerinden birinde kıldığı namazın (teravihin) her secdesi için bin yedi yüz sevap yazılır.”

“Onun için cennette bir saray yapılır ki; kırmızı yakuttandır, her kapının dahi kırmızı yakut işlemeli iki kanadı vardır…” (Gunyet'üt-Talibin)

“Her kim inanarak ve karşılığını Allah’tan bekleyerek Ramazan’ı ihya ederse, geçmiş günahları bağışlanır.”

“Şüphesiz Allah Ramazan orucunu farz kıldı. Ben de Ramazan gecelerini ihya etmeyi sünnet kıldım. Her kim inanarak ve sevabını Allah’tan bekleyerek Ramazan’ı oruçla, gecelerini namazla ihya ederse, anasından doğduğu gün gibi günahlarından temizlenmiş olur.” - (İbn Mâce, İkametu’s-Salâ, 173; İbn Hanbel, I, 191, 195.)

“Şüphesiz Allah Ramazan orucunu farz kıldı. Ben de Ramazan gecelerini ihya etmeyi sünnet kıldım. Her kim inanarak ve sevabını Allah’tan bekleyerek Ramazan’ı oruçla, gecelerini namazla ihya ederse, anasından doğduğu gün gibi günahlarından temizlenmiş olur”

“Kim ramazanın faziletine inanarak ve sevabını Allah’tan bekleyerek terâvih namazını kılarsa, geçmiş günahları bağışlanır.”

“Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm) Ramazan ayında, diğer aylarda görülmeyen bir gayrete girerdi. Ramazanın son on gününde ise çok daha şiddetli bir gayrete geçerdi. Son on günde. geceyi ihya eder, ailesini de (gecenin ihyası için) uyandırırdı, izârını da bağlardı.”

“’Bizim arkanıza durduğumuzu geceleyin farketmiş miydiniz?’ diye sordum. Bana: ‘Evet. Ve işte bu, beni o yaptığıma sevkeden şeydir. (Yani sizi arkamda hissedince namazı hızlı kılarak yanınızdan ayrıldım)” buyurdu.’”

Bu içeriği beğendin mi?
Emojilerle tepkini insanlarla paylaş!
YORUMLAR
Adımı Sansürle
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
+
Aktif Müşteri
+
Toplam İşlem
Kişi
Tam Zamanlı Çalışan
+
Sosyal Medya Platformu