0
Yunus
Editör
07 Temmuz 2023 1219

instagram Nedir? Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır?

Instagram nedir? Merak edenler için Instagram nasıl kullanır ve ne işe yarar için adım adım ne olduğunu anlatacağız. Öğrenmek için şimdi inceleyin!

İnternetin gücünü kullanarak, insanları sanal bir dünyada birleştiren ve onlara paylaşımlarını, deneyimlerini ve yaratıcılıklarını sergileme imkanı sunan bir platform olarak Instagram, milyonlarca kullanıcı tarafından tercih edilen bir sosyal ağ haline gelmiştir. İnsanların hayatlarını diledikleri gibi görsel ve metinsel içeriklerle paylaşabildikleri bu platform, dijital dünyanın sınırlarını genişletmekte ve birbirinden farklı insanların bir araya gelerek etkileşimde bulunabileceği bir ortam sunmaktadır.

Özellikle insanların pek çoğu günümüzde (2024) bile aktif olan platformun tam olarak ne demek olduğunu öğrenmek istemektedir. Ne işe yaradığı ve nasıl kullanıldığına kadar ayrıntılı listeye hoş geldiniz. Böylelikle sosyal medyanın varlığını güçlendiren yegane platformun, özelliklerine yakında bakabileceksiniz.

O halde sizleri daha fazla sabırsızlandırmadan ‘Instagram nedir? Nasıl kullanılır? Ne işe yarar?’ tüm detaylara birlikte göz atalım!

Instagram Nedir? Ne İşe Yarar?

Instagramkullanıcıların fotoğraf ve video paylaşabileceği, sosyal medya platformudur. Kullanıcılar, mobil cihazlarından fotoğraf ve videolarını paylaşma, düzenleme ve başkalarıyla paylaşma özelliğini kullanabilmektedir. Aynı zamanda diğer kullanıcıların paylaşımlarını beğenme, yorum yapma ve paylaşımlarını da takip edebilmektedir.

Instagram, 2010 yılında Kevin Systrom ve Mike Krieger tarafından kurulmuştur. Başlangıçta sadece iOS platformunda mevcuttu, ancak kısa sürede popülerlik kazandı ve Android ve web sürümleri de dahil olmak üzere diğer platformlarda da kullanılabilir hale geldi. 2012 yılında Facebook, Instagram'ı satın alarak bünyesine katmasıyla bugünün en çok kullanılan uygulamalardan biri haline geldi.

Instagram'ın en karakteristik özelliği, kullanıcıların fotoğraflarını çeşitli filtrelerle düzenleyebilmesidir. Filtreler, fotoğrafların görünümünü değiştirmek, renk tonlarını ayarlayamak ve efektler ekleyebilmek için oluşturulmuştur. Böylece kullanıcılar daha çarpıcı ve görsel olarak etkileyici fotoğraflar paylaşmalarını sağlamaktadır.

Platform, kullanıcıların hikâyeler, IGTV videoları (şuanda yok), canlı yayınlar ve Reels adı verilen kısa video içerikleri gibi çeşitli içerik türlerini paylaşmasına olanak tanır. Kullanıcılar, takip ettikleri kişilerin paylaşımlarını ana akışlarında görme, beğenme ve yorumların yanıt verebilmektedir.

Pek çok ünlü, marka, şirket ve influencer tarafından kullanılan etkili bir pazarlama ve iletişim aracı olarak sıklıkla Instagram kullanılmaktadır. Keşfetme özelliğiyle de kullanıcılara ilgi alanlarına uygun içerikleri keşfetme imkanı sunar.

Kısaca Instagram; fotoğraf ve video paylaşımı, sosyal etkileşim, keşfetme, işletmeler için pazarlama ve reklam imkanı sunan popüler sosyal medya platformudur.

İlk Siparişine Özel %10 İndirim!
SosyalGram’ı keşfetmeniz için tüm siparişlerinizde geçerli %10 indirim bizden!
SOSYALGRAM

Instagram Nasıl Kullanılır?

Insagram, fotoğraf ve video paylaşma, etkileşim alma, beğenme üzerine kurulu bir sosyal medya platformu olarak kullanılmaktadır. Aşağıdaki bazı temel özellikleri öğrenerek Instagram’ın nasıl kullanıldığına göz atabilirsiniz. Öncelikle bir hesabınız olmalıdır ve uygulamaya giriş yaparak özelliklerini kullanabilirsiniz.

Instagram Kayıt Olma Nasıl Yapılır?

Sosyal medya platformu olan Instagram’ı kullanmak için öncelikle bir hesabınız olması gerekmektedir. Aşağıdaki adımları takip ederek mobil (Android veya iPhone) üzerinden Instagram’a kayıt olabilirsiniz:

  • İlk olarak App Store veya Google Play Store üzerinden Instagram yazın ve uygulamayı cihazınıza kurunuz.
  • Kurulan uygulamanın üzerine dokunun ve açınız.
  • Uygulamayı açtığınızda giriş ekranı ile karşılaşacaksınız.
  • Aşağıda bulunan ‘Hesabın yok mu? Kaydol’ seçeneğine bir kez dokunun.
  • Instagram’a kayıt olmak için sizden istenen cep telefonu numarası, ad ve soyad, kullanıcı adı, şifrenizi girin ve en altta bulunan ‘Kaydol’ seçeneğine bir kez dokunun.
  • Böylelikle Instagram kullanma yolundaki ilk adımı yapmış olacaktır.

Instagram Giriş Yapma Nasıl Kullanılır?

Instagram kullanmanın ikinci yolu, hesabınızı oluşturduktan sonra uygulamaya giriş yapmaktan geçer. Kaydolduğunuz hesabınıza gelen maili onaylayıp, hesabınıza giriş yapabilirsiniz. Bunu en doğru nasıl yaparım diyorsanız, aşağıdaki adımları takip ederek mobil cihazınız üzerinden kolayca gerçekleştirebilirsiniz:

  • Öncelikle hali hazırda yüklü olan Instagram uygulamasını açınız.
  • Mail veya telefon ile doğruladığınız Instagram hesabınızı bulun. (Genellikle Instagram uygulamasına kayıt olunduktan sonra otomatik olarak giriş yapılacaktır.)
  • Aksi olan durumlarda ise giriş ekranında bulunan “Telefon numarası, e-posta adresi” alanına hatırladığınız bilgileri yazınız.
  • Aşağıda bulunan kutucuğu da kayıt olduğunuz hesabınızı şifresini yazınız.
  • Sonrasında ise hemen aşağısında bulunan ‘Giriş Yap’ butonuna basınız.
  • Bazen Instagram, güvenliğiniz için doğrulama kodu gönderebilmektedir; e-posta adresinize veya telefon numaranıza gelen kodu ilgili alana giriniz.
  • Böylelikle de Instagram hesabınıza kolayca giriş yapabileceksiniz.

Instagram Post (Gönderi) Paylaşmak

Hesabınızı yeni oluşturduğunuz da ve yeni giriş yaptığınızda insanların gönderi nasıl paylaştıklarını öğrenmek isteyebilirsiniz. Sizler için anlatacağımız listeyle Instagram post eklemenin adım adım nasıl yapıldığına değineceğiz. Böylelikle sevdiğiniz, beğendiğiniz gönderilerinizi saniyeler içerisinde paylaşabileceksiniz.

Telefon üzerinden (Android veya iPhone) Instagram post paylaşmak için aşağıdaki adımları sırarısyla takip ediniz:

  • Öncelikle hali hazırda yüklü ve oturumu aktif olan Instagram uygulamasını açınız.
  • Uygulama açılmasının ardından ana sayfa ekranında bulunan ve en altta yer alan (+) simgesine bir kez basınız.
  • Bastığınız an ‘Gönderi’ yazılı kısma geldiğinizi göreceksiniz.
  • Ekranın sol kısmında yer alan bölgede ‘Galeri’ yazısına dokunun ve sevdiğiniz görseli seçmenizin ardından en yukarıda yer alan ‘İleri’ yazısına dokunun.
  • Fotoğrafınızı daha güzel yapmak için görsel filtreleme ve düzenleme seçenekleriyle ek özellik alanını tamamlayın ve yukarıda bulunan ‘ileri’ düğmesine basınız.
  • ‘Yeni Gönderi’ yazılı ekranın altında ‘Açıklama yaz…’ diye bölüm görünecektir.
  • Buraya sevdiğiniz bir cümleyi ekleyin ve hemen sayfanın sağ köşesinde bulunan ‘Paylaş’ bölümüne dokunun.
  • Böylelikle post (gönderi) paylaşmanız saniyeler içerisinde ve rahatlıkla tamamlanmış olacaktır.

Instagram Hikaye Paylaşmak

Instagram hikaye paylaşmakta gönderi paylaşmak kadar basit bir işlemdir. Instagram kullanımında temel becerilerden biri olan özelliğin, kitleler arasında sıklıkla kullanılmaktadır. Özellikle ‘Story’ kelimesini Instagram hikaye paylaşmak adına tercih edilmektedir.

Aşağıdaki adımları takip ederek Instagram kullanmak için mobil üzerinden (Android veya iPhone) üzerinden hikayenizi kolayca paylaşabilirsiniz:

  • İlk olarak Instagram uygulamasına hesabınızda kullandığınız bilgileri yazarak giriş yapınız.
  • Hesabınıza giriş yapmanızın ardından öncelikle uygulamanın ana sayfasına ulaşacaksınız.
  • Ana sayfa ekranında yer alan ve orta kısımda (en altta) bulunan (+) simgesine bir kez basınız.
  • İlgili alan ulaşmanızın ardından ekranda ‘Gönderi’ kısmı belirecektir. Sayfayı parmağınızla sol doğru kaydırdığınızda ‘Hikaye’ bölümüne ulaşacaksınız.
  • ‘Hikaye’ bölümünden çıkartmalar eklemek için emoji simgesine, metin eklemek için ‘Aa’ simgesine basarak fotoğrafınızı özelleştirebilirsiniz.
  • Sonrasından en altta bulunan (>) simgesine bir kez dokununuz.
  • Alt tarafta çıkan menü ekranından ‘Hikayen’ kısmı seçili olarak en altta bulunan ‘Paylaş’ butonuna basınız.
  • Böylelikle saniyeler içerisinden Instagram hikaye paylaşmak mümkün olmaktadır.

Instagram Güvenilir Mi?

Instagram güvenilir bir platform olarak kabul edilir ancak kişisel güvenlik ve gizlilik önlemlerine dikkat etmek önemli olacaktır. Hesabınızı korumak için güçlü şifreler kullanın, gizlilik ayarlarınızı düzenli olarak gözden geçirin ve şüpheli etkinlikleri bildirmekten çekinmeyin.

Instagram, kullanıcıların hesaplarını korumaları için bir dizi güvenlik önlemi sunar. İki faktörlü kimlik doğrulama, güçlü bir şifre kullanımı ve hesap ayarlarının doğru şekilde yapılandırılması gibi adımlar, hesabınızın güvende kalmasına yardımcı olabilir. Ek özellik olarak kullanıcılarına diğer kullanıcıları engelleme, spam veya istenmeyen mesajlar bildirme gibi araçlar sağlar.

Herhangi bir sosyal medya platformunda olduğu gibi Instagram da güvenlik ve gizlilik konularında dikkatli olmanız gereken bir yerdir. Bazı kullanıcılar, hesaplarının ele geçirilmesi, kişisel bilgilerinin ifşa edilmesi veya kötü niyetli kişiler tarafından takip edilmesi gibi sorunlarla karşılaşabilmektedir.

Bu içeriği beğendin mi?
Emojilerle tepkini insanlarla paylaş!
YORUMLAR
Adımı Sansürle
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
+
Aktif Müşteri
+
Toplam İşlem
Kişi
Tam Zamanlı Çalışan
+
Sosyal Medya Platformu