0
Yunus
Editör
28 Mart 2022 1128

Bilgisayardan İnstagram Canlı Yayın İzleme

Bilgisayardan Instagram Canlı Yayın İzleme

Bilgisayardan Instagram canlı yayın izleme çok basit ve kolaydır. Instagramı takip eden kullanıcıların canlı yayınını izlemek için, Google Chrome tarayıcısını kullanması gerekir. Chrome IG Story uzantısı ile instagram'ın canlı yayınlarını görebilirsiniz. Chrome IG Story uzantısını Chrome Web Mağazası üzerinden Stories for Instagram eklentisini indirebilirsiniz. Ardından Google Chrome'u kullanarak hesabınıza girin. Hikaye görünümünden anonim olarak canlı yayınları izleyebilirsiniz. 

Instagram canlı yayınları bilgisayardan izlemek için yukarıda anlatılanlar yapılır. Bilgisayardan canlı yayın izleme ile mobil cihazlardan canlı yayın izleme arasındaki tek fark bilgisayardan tarafınıza canlı yayının başladığına dair bildirim gönderilmemesidir.

Instagram Canlı Yayını Nedir?

Son zamanlarda milyonlarca kişi tarafından en çok kullanılan uygulama olan Instagram, Facebook tarafından satın alındıktan sonra birçok iyileştirme ile daha kullanışlı ve eğlenceli hale geldi. Instagram'ın işlevselliğine eklenen yeni bir uygulama, Canlı Yayın eklentisidir. Instagram Live streaming özelliği, ön hikaye bölümünde kısa videolar paylaşabilme özelliği ile yaptıklarınızı an be an takipçilerinizle paylaşabileceksiniz. Instagram Canlı Yayını kullanmak için, uygulamanın sol üst kısmındaki Hikayeler sekmesine ve sol alttaki Canlı'ya tıklamanız gerekir. O andan itibaren, aboneleriniz için 3 saniye içinde canlı yayına başlarsınız. 

İsterseniz takipçilerinizle konuşabilir ve Instagram üzerinden canlı olarak yorumlarını okuyabilirsiniz. İsterseniz mutlu anları paylaşabilir, takipçilerinizin de bulunduğunuz konseri aynı anda izlemesini sağlayabilirsiniz. Instagram canlı yayın süresi 1 saate ayarlanmıştır. Dilerseniz canlı yayın bittikten sonra hikayeler bölümünde paylaşabilir, o anda canlı yayına katılamayan abonelere izleme fırsatı yaratabilirsiniz. 

Ayrıca bunu en sevdiğiniz arkadaşlarınızdan biriyle yaparak kendi canlı Instagram yayınınızı oluşturmanız da mümkündür. Bunu yapmak için, canlı yayın sırasında sağ alttaki ifadeye tıklayabilir ve o anda canlı yayına katılmasını istediğiniz kişiyi seçerek istek gönderebilirsiniz. İkinci kişi girdikten sonra, canlı yayın penceresi ikiye bölünür ve her iki kişi aynı anda görünür. Hikaye bölümünde iki kişilik canlı yayınlar iki yuvarlak üst üste şekilde görünür.

İlk Siparişine Özel %10 İndirim!
SosyalGram’ı keşfetmeniz için tüm siparişlerinizde geçerli %10 indirim bizden!
SOSYALGRAM

Instagram Canlı Yayın Açma

Instagram canlı yayın özelliği sayesinde, canlı bir akış açıp anlık mesajlaşma yoluyla sohbet ederek takipçilerinizle anında etkileşim kurabilirsiniz. Instagram'da canlı yayın açmak için aşağıdaki adımları takip ederek canlı yayına başlayabilirsiniz;

  • Instagram'ın güncel sürümünü kullanmalısınız. Uygulamanız güncel değilse, uygulamanızı App Store veya Google Play Store üzerinden mevcut sürüme güncelleyebilirsiniz. 
  • Öncelikle Instagram hesabınıza giriş yapın ve Ana Sayfa bölümünde olduğundan emin olun. 
  • Ana sayfanın sol üst tarafındaki kamera simgesine tıklayın. 
  • Açılan Hikaye ekranının altındaki "Canlı" metne tıklayın. 
  • Açılan canlı akış ekranının altındaki canlı akış logosuna tıklamanız yeterlidir. Canlı yayınınız başlar başlamaz abonelerinize bir bildirim gönderilir. 
  • Canlı yayını bitirmek istediğinizde Canlı Yayını Bitir ifadesine dokunmanız yeterlidir. 
  • Canlı yayının sonunda, programın tekrarının 24 saat boyunca hesabınızda olmasını isteyip istemediğiniz sorulacaktır. Seçiminizi buradan yapabilirsiniz.

Instagram Canlı Yayın Bildirimleri Açma ve Kapama

Başta çok sayıda insanı takip edenler olmak üzere pek çok kişi için en rahatsız edici konulardan biri de canlı yayın bildirimleridir. Instagram canlı yayın bildirimleri açmak ve kapatmak için:

  • Instagram canlı yayınları otomatik olarak açık haldedir. 
  • Canlı yayın mesajlarını istediğiniz zaman açıp kapatabilişiniz.
  • Instagram'da oturum açın ve profil sekmesine tıklayın. 
  • Profilde sağ köşede yer alan 3 çizgi ya da 3 noktaya tıklayın.
  • Açılan sayfadan ayarlar kısmına gidin.
  • Ayarlar sayfasından Bildirimler seçeneğine tıklayın. 
  • Açılan sayfadan ister tüm bildirimleri ister sadece canlı yayın bildirimlerini açıp kapatabilirsiniz.

Bilgisayardan canlı yayın izleme işlemi için ne yazık ki bildirim açma ve kapama ayarları yapılamaz.

Instagram Canlı Yayınında Yorumları Kapatma

Instagram canlı yayın bildirimleri gibi canlı yayın yorumlarını da kapatabilirsiniz. Instagram'da canlı yayın yorumlarını kapatmak için:

  • Instagram hesabınıza giriş yapın, hikayeler bölümüne girin ve üç nokta simgesine tıklayın. 
  • Açılan sayfadaki ayarlar linkine tıkladığınızda, "Yorumu kapat" linkine tıklayabilir ve canlı yayınları yorumlar kapalı bir şekilde kaydedebilirsiniz. 
  • İsterseniz bazı yorumları ayarlayarak kısıtlayabilirsiniz.

Instagram Canlı Yayın Açınca Ne Kadar İnternet Gider?

Instagram canlı yayınının ne kadar internet yediği, kaç GB harcadığı kullanıldığı gibi sorular kullanıcılar tarafından merak edilmektedir. Birçok kişi canlı yayın esnasında internet paketinin bitmesini istemediği için bu sorunun cevabını merak etmektedir. Instagram ortalama 1 saat canlı yayın için 50 ila 100 GB internet harcıyor. Bununla birlikte, canlı yayın açmak ve yayın yapmak telefonun görüntü kalitesine göre değişeceğinden 30 dakika için ortalama 500 MB harcar denebilir.

Instagram’da Canlı Yayın Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Uygulamadan bağımsız olarak, canlı yayın yaparken dikkatli olmanız gereken faktörler var. Her şeyden önce, bağlantı ayarlarını kontrol etmeniz ve canlı yayını ondan sonra başlatmanız gerekir. Bağlantı sorunları olan bir canlı yayında donma, duraklama, ses kaymaları gibi birçok sorun oluşabilir. Bağlantı ayarlarını kontrol etmelisiniz, böylece Instagram'daki canlı yayınınız kesilmez veya donmaz.

Dikkate almanız gereken başka bir faktör, videonun kalitesidir. Seyircinizin canlı bir video yayınını görmek istemediklerini hatırlamanız gerekir. Video kalitesi çok yüksekse, fanlarınızın internet hızı uyamayabilir. Bu ikisini alarak, canlı akışınızın video kalitesini ayarlamalısınız. Bahsettiğimiz bu iki faktöre ek olarak, dikkatli olmamız gereken başka faktörler de var. Bunlar, fotoğraf makinenizi, ses kalitesi ve kullanacağınız cihazlardaki görüntünüzü etkileyecek aydınlatmadır. 

Instagramda Gizli Bir Şekilde Canlı Yayın İzleme

Canlı yayınları gizli bir şekilde izlemek için akıllı telefonunuza Telegram uygulamasını indirip yüklemeniz gerekir. Daha sonra şu adımlar izlenmelidir:

  • Henüz kullanmadıysanız, messenger uygulamasına gitmelisiniz ve bir hesap oluşturmalısınız. Program tamamen İngilizce'dir, ancak bir bot kullanılarak Ruslaştırılabilir. 
  • @İgspybot'un arama çubuğu sürücüsünde "Kişiler" bölümüne gitmelisiniz, kişilere botu eklemelisiniz. 
  • Diyaloğu başlatmak için kişilerdeki bot simgesine tıklamalısınız. 
  • Bota izlemek istediğiniz kişinin Instagram'daki kullanıcı adını belirten bir mesaj göndermelisiniz. Kişinin kullanıcı adını yazarken önüne @ koymayı unutmamalısınız. 
  • Önerilen seçeneklerden istediğiniz yayını seçin. 
  • Önerilen içerik hemen görüntülenebilir veya daha sonra akıllı telefonda görüntülenmek üzere kaydedilebilir. Yöntem % 100 kullanıldığında anonimlik sağlanır. Kullanıcı adınız ve sayfa bağlantınız hiçbir yerde görünmez.

Gizliliği elde etmenin bir diğer yolu da bilgisayardan Instagram canlı yayın izleme seçeneğidir.

Bu içeriği beğendin mi?
Emojilerle tepkini insanlarla paylaş!
YORUMLAR
Adımı Sansürle
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
+
Aktif Müşteri
+
Toplam İşlem
Kişi
Tam Zamanlı Çalışan
+
Sosyal Medya Platformu