0
Yunus
Editör
28 Mart 2022 871

Instagram Shadow Ban

Instagram Shadow Ban Nedir? (2024)

Instagram üzerinde herhangi bir değişiklik yapmamanıza rağmen Instagram görüntülenme oranınızın düştüğünü, beğenilerinizin azaldığını, yorumların kesildiğini görebilirsiniz. Bu durumun birçok sebebi olabilir. Instagram algoritma güncellemesinden profiliniz etkilenmiş olabilir. Bu durumum ortaya çıkmasında shadowban neden olmuş olabilir. “shadowban” teriminin ne demek olduğunu önce açıklayalım. Bu terim ilk olarak 2017 yılının başında bazı hashtag aramalarında fotoğraflarının görünmediğini fark eden bir fotoğrafçı tarafından icat edildi. Shadow ban Türkçe karşılığı gölge engelleme ya da sınırlanma anlamlarına gelir. Bu durum sebepsiz yere düşen takipçi sayılarını, azalan beğenileri ya da azalan yorumları açıklar. 

Takip edilenler sınırının shadowbana etkisi (2024)

Instagram’da en fazla 7500 kişiyi takip edebilirsiniz. Bu rakama ulaştığınız zaman yeni birini takip edebilmeniz için bir kişiyi takipten çıkarmalısınız. Normal şartlarda bir kullanıcının bu kadar çok insanla başarılı bir şekilde etkileşime girmesi çok zordur. Instagram’da belirli bir süre içinde izleyebileceğiniz kişi sayısıyla ilgili katı sınırlamalar vardır. Bu sayı birkaç faktörden etkilenir. Hesabınızın büyüklüğü (yani sahip olduğunuz takipçi sayısı) ulaşabileceğiniz sınıra olumlu yönde katkı sağlar. 

Instagram’da saatlik ve günlük ne kadar hesap takip edebileceğinize ilişkin limitler açıkça tanımlanmamıştır. Genel olarak kabul edilen rakamlar saatte 30 takip ve günde 800 kişidir. Hiç farkında olmadan Instagram’ın radarına yakalanmış olabilirsiniz. Bu da etkinliklerinizin var olduğu fakat çok fazla insan tarafından görülmediği anlamına gelir. Kısa bir sürede Instagram limitlerini zorlamak shadowban dediğimiz durumun ortaya çıkmasına neden olur. 

İlk Siparişine Özel %10 İndirim!
SosyalGram’ı keşfetmeniz için tüm siparişlerinizde geçerli %10 indirim bizden!
SOSYALGRAM

Instagram Shadowbandan Nasıl Kurtulursunuz? (2024)

Shadowban nasıl kalkar diye düşünüyorsanız ilk olarak hesabınızın hareketlerini kontrol etmeniz gerekir. Hesap hareketleriniz sizleri Instagram’ın gözünde bir yere koyar. Ne kadar çok takipçiniz varsa ne kadar çok postlarınız beğeni ve yorum alırsa; instagramın gözünde değeriniz artar. Bu durumda yaptığınız limitleri zorlayan hareketler daha anlayışlı karşılanır. Engel aldıysanız bu diğer hesaplara göre daha hızlı ve kısa bir zamanda kalkar.  

  • Takipçilerinizi yormak için; içeriklerde bir şekilde ön plana çıkmak istiyorsanız, hashtag sayısını kısıtlı tutup, yorum olarak sonradan görsele ekleyin.
  • Her bir post başına en fazla 20 kişiyi etiketleyin. Daha fazla kişiyi etiketlemek sizi spam durumuna sokar. 
  • Shadowban nasıl kalkar sorunun en güzel cevabı; spam hareketlerden uzak durmaktır. Popüler instagram hesaplarına sahip olmak, çok takipçinizin olması hesabınızın shadowban yemesini engeller. 
Bu içeriği beğendin mi?
Emojilerle tepkini insanlarla paylaş!
YORUMLAR
Adımı Sansürle
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
+
Aktif Müşteri
+
Toplam İşlem
Kişi
Tam Zamanlı Çalışan
+
Sosyal Medya Platformu