0
Yunus
Editör
24 Haziran 2023 1104

Instagram Özel Mesaj Atma Nasıl Yapılır?

Instagram özel mesaj atma veya Instagram Direct hakkında nasıl mesaj gönderileceğinizi, ne demek olduğunu tek bir listede şimdi öğrenin!

Sosyal medya platformlarından biri olan Instagram, milyonlarca kullanıcıya sahip popüler bir iletişim aracıdır. Instagram'ın temel özelliklerinden biri olan özel mesajlaşma, kullanıcıların birbirleriyle daha yakın ve özel bir şekilde iletişim kurmasını sağlar. Özel mesajlar, fotoğraflar, videolar ve metinler aracılığıyla paylaşılan içeriğin gizliliğini ve kişisel doğasını korur.

Kullanıcılar özellikle ‘Instagram özel mesaj atma nedir’ veya ‘Instagram özel mesaj nasıl gönderilir’ konularını araştırmaktadır. Mesaj atmak için belirli adımları gerçekleştirmek ve adımları takip ederek sonuca ulaşmak mümkündür. Platformun kendi alt yapısı özelliğini kullanıcılara açmıştır.

Sizler için anlatacağımız listeyle birlikte Instagram’da özel mesaj olarak bilinen DM nasıl kullanıldığı, ne demek olduğunu ve nasıl mesaj atacağınızı göstereceğiz. Böylelikle saniyeler içerisinde ve profesyonel düzeyde mesajlaşmanın inceliklerini öğreneceksiniz. 

O halde sizleri sabırsızlandırmadan ‘Instagram özel mesaj atma nasıl yapılır?’ birlikte tüm detaylara göz atalım!

Instagram Özel Mesaj (DM) Nedir?

Instagram özel mesaj, DM veya Direct Message olarak bilinen kullanıcıların birbirileriyle iletişim kurmalarını sağlayan özelliktir. DM, Instagram’da başka bir kullanıcıya doğrudan mesaj gönderme ve konuşma imkanı tanımaktadır. Özellik sayesinde metin tabanlı mesajlar, videolar, fotoğraflar, etiket, emoji gibi pek çok içerikleri kullanıcılara gönderebilirsiniz.

İşletmeniz mi var? O zaman Instagram özel mesaj (DM) sizin için ek özellikler sunmaktadır. Özellikle Instagram Direct ile müşterilerinizi her aşamada tanıyabilir ve ilişkilerinizi güçlendirebilirsiniz. Satış arttırmak ve müşterilerinizle iletişim kurmanın harika yolu olarak bilinmektedir.

İlk Siparişine Özel %10 İndirim!
SosyalGram’ı keşfetmeniz için tüm siparişlerinizde geçerli %10 indirim bizden!
SOSYALGRAM

Instagram'da Özel Mesaj Nasıl Gönderilir?

Pek çok insan Instagram’ı video veya fotoğraf göndermek için kullanmaktadır. Fakat istatistiklere göre bazı insanlar Instagram Direct (DM) veya özel mesaj atma özelliğini merak etmektedir. Bu yüzden sizlere Instagram’da özel mesaj nasıl atılır, onun detaylarına yer vereceğiz.

Mobil (Android veya iPhone) üzerinden aşağıdaki adımları takip ederek bir kişiye özel mesaj gönderebilirsiniz:

  • Öncelikle Google Play Store veya App Store üzerinden yüklemiş olduğunuz Instagram uygulamasını cihazınızda açınız.
  • Ardından hesap bilgilerinizi girin ve uygulama ekranına giriş yapınız.
  • Ana sayfa ekranına ulaşmanızın ardından en alt kısımda bulunan ‘Profil’ resminize bir kez dokunun.
  • Profil sayfanızın en sağ ve üst köşesinde kağıt uçak simgesine bir kez dokunun.
  • Dokunduğunuz an bu alanda arkadaşlarınızla veya müşterinizle gönül rahatlığıyla konuşabilirsiniz.
  • ‘Ara’ kısmından daha önceki mesajları arayabilir ve ardından üzerinde bir kez dokunarak özel mesaj atmaya devam edebilirsiniz.
  • Eğer daha önce hiç mesajlaşmadıysanız, aynı alanda ‘Direct ile Arkadaşlarına Mesaj Gönder’ yazısının altındaki ‘Mesaj Gönder’ bölümüne dokunun.
  • Takip ettikleriniz ‘Önerilen’ kısımda bulunacak ve herhangi birine mesaj göndermek için kutucuğu seçin ve ‘Sohbet Oluştur’ kısmına bir kez dokunun.
  • Böylelikle bireysel veya işletme hesabına özel mesaj atabilirsiniz.

Instagram Özel Mesaj Atma Güvenilir Mi?

Instagram, kendi yapısı itibariyle insanların birbirleriyle sohbet edebildikleri platformdur. Uygulamanın özellikle geliştirdiği Direct özelliğiyle birlikte mesajları bir adım öne taşımaktadır. Herhangi birine mesaj göndermek onunla iletişim kurmaktır ve konuşulan mesajlar şifrelenmektedir.

Uygulamanın mesajlaşma kısmına bakıldığında şifrelenme ve spam korumalı olarak bilinir. Fakat yine de bilmediğiniz kullanıcıyla konuşurken attığı bağlantılara dikkatli olmakta fayda bulunmaktadır.

Instagram’a giriş yapmak için kullanılan hesapların her biri özel şifreleme sistemleri ile korunur. Bu da spam veya dolandırıcılık yapmak isteyen kullanıcıları engellemek için işlevseldir. Özellikle tek kullanımlık e-postalar ile hesap açılamaması bir örnektir.

Yine de birine mesaj attığınızda değil de ondan mesaj aldığınızda güvenmediğin bağlantıları doğrudan ziyaret etmeyin. Hesabınızı korumak için mutlaka iki faktörlü doğrulamayı kullanın ve güçlü bir şifre de hesabınızı açmak için kullanılsın. Böylelikle Instagram özel mesaj atma (DM) oldukça güvenilir haline gelecektir.

Bu içeriği beğendin mi?
Emojilerle tepkini insanlarla paylaş!
YORUMLAR
Adımı Sansürle
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
+
Aktif Müşteri
+
Toplam İşlem
Kişi
Tam Zamanlı Çalışan
+
Sosyal Medya Platformu