0
Yunus
Editör
28 Mart 2022 1110

İnstagram İngilizce Dil'i Türkçeye Çevirme

Güncellemeden Sonra Instagram İngilizce Oldu Türkçeye Nasıl Çevirebilirim? (2024)

Instagram kendini yenilemek istediğinde, yeni bir yenilik çıkardığında bunu aktif etmek için güncelleme yapar. Son günlerde güncelleme sonrası Instagram’ın dil ayarları bozuldu. Dil ayarı Türkçeden İngilizceye geçti. İnstagram dil sorunu neden ortaya çıktı, bu durum acaba biz bilmeden bir ayar değişikliği yaptığımız için mi ortaya çıktı? Bu soruların cevabını yazı dizimizin devamında bulabilirsiniz. 

 

Instagram’ı nasıl Türkçeye çeviririm? (2024)

Instagram’ı İngilizceden Türkçeye çevirmek için bir dizi işlem yapmak gerekir. Bu süreç İngilizce bilmeyen birisi için zor olabilir. Instagram’ı hangi cihazda kullanıyorsanız kullandığınız cihazın dil ayarını değiştirmeniz gerekir. 

 

İlk Siparişine Özel %10 İndirim!
SosyalGram’ı keşfetmeniz için tüm siparişlerinizde geçerli %10 indirim bizden!
SOSYALGRAM

İphone (iOS) dil ayarları nasıl değiştirilir? (2024)

İOS işletim sistemine sahip İphone, iPad gibi mobil cihazlarda, dil ayarlarını değiştirmek için; ana menüden ayarlar kısmında girin. Telefonunuzun dili de İngilizce olmuşsa, ayarlar kısmını settings bölümünden yaparsınız. Burada general (genel) kısmına dokunup, onun altında dil (language) sekmesine dokunun. Diller içinde Türkçeyi bulup tıklayın. Tamam dedikten sonra artık telefonunuzun dil ayarını Türkçeye çevirmiş olursunuz. 

Sadece instagram dili İngilizce olduysa bu durumda, hesabınıza giriş yapın. Profilde sağ üst köşede yer alan alt alta üç çizgiye tıklayın. Açılan ekranda sağ en alt köşede yer alan settings (ayarlar) sekmesini tıklayın. Karşınıza çıkan ekranda

account (hesap) seçeneğine dokunun. Sonrasında gelen ekrandaki language (dil) seçeneğine dokunun. Dil seçeneğini tıkladığınızda karşınıza dil alternatifleri gelir. Burada Turkish Türkçeyi bulup tıklayın. Böylece Instagram diliniz İngilizceden Türkçeye dönmüş olur.

 

Android dil ayarları nasıl değiştirilir? (2024)

Android telefonlarda dil ayarlarını değiştirmek için ise Instagram hesabınıza giriş yapın. Çark şeklindeki ayarlar seçeneğinden language kısmına gelin. Bu bölümden Türkçeyi seçerek dil değiştirme işlemini sonlandırabilirsiniz. 

 

Instagram neden İngilizce oldu? (2024)

Instagram orijinal olarak İngilizce yayınlanır. İnstagram özellikle güncelleme sonrası İngilizceye döner. Sonrasında dil ayarlar bölümünden dil ayarlarını Türkçeye çevirebilirsiniz. Instagram hesaplarında bazı yerlerin İngilizce bazı yerlerin Türkçe olduğu durumlarda sizin yapacağınız bir şey yok. Bu durumda sabırlı olup beklemelisiniz.

Bu içeriği beğendin mi?
Emojilerle tepkini insanlarla paylaş!
YORUMLAR
Adımı Sansürle
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
+
Aktif Müşteri
+
Toplam İşlem
Kişi
Tam Zamanlı Çalışan
+
Sosyal Medya Platformu