0
Yunus
Editör
21 Haziran 2023 1231

Instagram Hikayesine Nasıl Link Verilir?

Instagram hikayeye link ekleme, web sitenize takipçilerinizi yönlendirmenin en etkili yoludur. Hikayenize link ekleme nasıl yapılır, şimdi öğrenin!

Sosyal medyanın hızla büyüyen ve etkileşim odaklı platformlarından biri olan Instagram, kullanıcılarına güçlü bir hikaye anlatımı imkanı sunmaktadır. Instagram hikayeleri, görüntüler, videolar ve metinlerle özgün içerikler oluşturmanıza ve takipçilerinizle etkileşim kurmanıza olanak tanıyan özelliktir. 

Bazen içeriğinizle ilgili daha fazla bilgi sunmak veya takipçilerinizi başka bir kaynağa yönlendirmek isteyebilirsiniz. İşte bu noktada Instagram hikayesine link eklemenin önemi ortaya çıkmaktadır. Çünkü bir web siteniz varsa Instagram hikayesine link eklemek, takipçilerinizi yönlendirmenin en etkili yollarından biridir.

Instagram hikaye eklemek basit bir süreç, link eklemeye göre basit bir süreç olduğu görünebilir. Tıpkı Reels videolarında gezinmekte hikayeye link eklemekten daha kolaydır. Fakat sizler için anlatacağımız yöntemlerle bunun nasıl etkili ve kısa yoldan yapabileceğinizin adımlarından bahsedeceğiz.

O halde sizleri sabırsızlandırmadan ‘Instagram hikayesine nasıl link eklenir?’ detaylarına şimdi birlikte göz atalım!

Instagram Hikayesine Link Ekleme Nasıl Yapılır?

Gönderinizi paylaşırken hikayeye link veya bağlantı ekleme, tanıtım ücretsiz yollarından biridir. Günümüzün en büyük ihtiyacı olan reklam stratejilerini link ekleme özelliğini kullanarak yapabilirsiniz. Merak edenler için Instagram hikayenize nasıl link verebilirsiniz, detaylar listemizde olduğu gibidir.

Aşağıdaki adımları takip ederek kolayca mobil (Android veya iPhone üzerinden link ekleme işlemini yapabilirsiniz:

  • Öncelikle Google Play Store veya App Store üzerinden yüklemiş olduğunuz Instagram uygulamasını açınız.
  • Uygulamada var olan hesabınız için giriş bilgilerinizi yazın ve hesabınızda oturumunuzu aktifleştirin.
  • Ana sayfa ekranına geldikten sonra sayfanın en alt kısmında yer alan ‘Profil’ resminize bir kez dokunun.
  • Profil sayfanızın en üstten ve an altında (+) simgesi bulunur. En üstteki (+) simgesine bastığınızda hikayenize galeriden seçtiğiniz görseli eklemek için kısayoldur. Aşağıdaki ise öncelikle kameraya geçer ve ardından hikayenizi paylaşabilirsiniz.
  • Hali hazırda gönderiniz var ise yukarıda bulunan (+) simgesine bir kez basın.
  • ‘Oluştur’ menüsünden ‘Hikaye’ seçeneğine bir kez dokunun.
  • ‘Hikayeye ekle’ sayfası açıldığında galerinizden paylaşmak istediğiniz gönderiyi seçin.
  • ‘Hikaye’ alanı geldiğinde yukarıda bulunan gülme simgesine bir kez dokunun.
  • ‘Ara’ kısmından ‘Bağlantı’ kısa yolunu seçin.
  • ‘Bağlantı Ekle’ kısmına paylaşmak istediğiniz linki girin ve ‘Bitti’ butonuna basınız.
  • En aşağıda yer alan (>) tuşuna bastığınızda paylaşmak istiyorsanız ‘Paylaş’ butonuna bir kez basınız.
  • Böylelikle hem Instagram hikayesine link ekleme hem de hikaye paylaşma özelliğini tamamlayabilirsiniz.
İlk Siparişine Özel %10 İndirim!
SosyalGram’ı keşfetmeniz için tüm siparişlerinizde geçerli %10 indirim bizden!
SOSYALGRAM

Instagram Hikayesine Link Eklemek İçin Kaç Takipçi Gerekir?

Instagram’ın daha az popüler olduğu zamanlarda 2024 ve öncesinde minimum 10 bin takipçisi olanlar link ekleme özelliğini kullanabiliyorlardı. İşte bu yüzden pek çok insan günümüzde dahi hikayeye link ekleme için halen daha takipçi barajı var mı, merak etmektedir. Konunun detayına inerek Instagram hikayesine bağlantı eklemenin özelliklerini keşfedebilirsiniz.

Öncesinde 10 bin takipçi barajı olan ‘Instagram hikayeye link ekleme’ özelliğini herkes kullanabilmektedir. Kısaca 0 takipçiniz olsa dahi özelliği, özgürce kullanabilirsiniz. 

Instagram Hikayesine Link Eklemek Güvenilir Mi?

Evet, Instagram hikayesine link eklemek güvenlidir. Instagram, kullanıcıların hikayelerine link eklemelerine izin veren bir özellik sunmaktadır. Özellik sayesinde markaların ve kullanıcıların web sitelerine, blog yazılarına, promosyonlara veya diğer içeriklere doğrudan erişim sağlamalarına işe yarar.

Instagram Hikayesindeki Linke Tıklamak Güvenilir Mi?

Instagram hikayesindeki bir linke tıklamadan önce dikkatli olmanız önemlidir. Instagram, kullanıcılarına belirli bir linke tıklama konusunda bir güvenlik önlemi sağlamaz. Dolayısıyla, linke tıklamadan önce aşağıdaki adımları takip etmeniz önemlidir:

  • Linki paylaşan kişinin kim olduğunu ve güvenilir bir kaynak olup olmadığını değerlendirin. Eğer tanımadığınız veya güvenmediğiniz bir hesaptan geliyorsa, linke tıklamadan önce dikkatli olmanızda fayda vardır.
  • Linkin hedeflendiği web sitesini veya sayfayı kontrol edin. Link, resmi bir şirketin web sitesine, güvenilir bir haber kaynağına veya tanınmış bir kuruluşa yönlendiriliyorsa, daha güvenli kabul edilmektedir.
  • Instagram hikayesine link eklendiğinde, bağlantının bir kısmı görünür olur. Tıklayacağınız URL (Link) olduğundan daha uzun, rastgele harfler kullanıyorsa şüphe duymakta fayda vardır.
  • Cihazınızda tıklanacak bağlantılar için yazılımların kurulu ve güncel olduğundan emin olun. Çoğunlukla birçok cihaz, güvenli olmayan bağlantılar için ek koruma sağlar.
Bu içeriği beğendin mi?
Emojilerle tepkini insanlarla paylaş!
YORUMLAR
Adımı Sansürle
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
+
Aktif Müşteri
+
Toplam İşlem
Kişi
Tam Zamanlı Çalışan
+
Sosyal Medya Platformu