0
Yunus
Editör
28 Mart 2022 886

Bilgisayardan İnstagram'a Fotoğraf Paylaşımı

Bilgisayardan Instagram Fotoğraf Paylaşımı

Sosyal medya uygulamalarından en çok tercih edilen uygulama Instagram’dır. Kullanıcıların gün içinde aktif olarak çok fazla zaman geçirdikleri bu sosyal medya uygulaması sürekli kendini güncelleyen ve yenileyen bir uygulamadır. Belirli periyodlarda yeni sürümü gelen Instagram uygulaması, sosyal medya uygulamarında en çok tercih edilen platform olmasında başlıca etkenlerden birisidir. Instagram uygulaması başlangıçta 2010 yılında sadece IOS işlemcilere uyumlu olarak piyasaya sürülmüştür. Kısa sürede elde ettiği kullanıcı kitlesi sebebi ile 2012 yılında Android işlemcili cihazlar içinde piyasaya sürülmüştür. Instagram uygulaması kullanıcıların fotoğraf ve video paylaşmalarını sağlayan bir platformdur. Instagram uygulaması ücretsiz bir platfromdur. Yeni güncellemeler ile Instagram uygulaması fotoğraf ve video çekebilmenin dışında aynı zamanda canlı yayın özelliği, arşiv özelliği ve hareketli fotoğraf özelliği gibi önemli özelliklere sahip olmuştur. Bilgisayardan instagram fotoğraf yükleme tıpkı telefonda kullanımı kadar basittir. Günümüzde resmi instagram sitesinde fotoğraf paylaşılması veya hikayede fotoğraf veya video paylaşılması mümkün değildir. Bilgisayar üzerinden fotoğraf yüklemesi veya video yüklemesi yapmak isteyen kullanıcılar çeşitli yollara başvurmaları gerekir. Bu başvurulan yollar arasında emülatorler ve web sürümleri örnek verilebilir. Bu emülatörler ve web sürümleri ile bilgisayar bir mobil cihaz gibi kullanılır. Sonuç olarak bilgisayar üzerinden instagram kullanımında herhangi bir kısıtlama yapılmış olmaz. 

Bilgisayar Üzerinden Instagrama Fotoğraf Yüklemesi Mümkün Müdür?

İnstagrama fotoğraf yüklemek isteyen kişiler bu işlemi bilgisayar üzerinden yapılabilir. Birçok Instagram kullanıcısı bilgisayar üzerinden instagrama fotoğraf paylaşmayı tercih ediyor. Telefon üzerinden instagram uygulamasında kullanılan birçok özellik tarayıcı üzerinden giriş yapıldığında kullanılamaz bir hal alır. Çoğu kullanıcının en çok tercih etmek istediği özellik instagram üzerinden fotoğraf paylaşmaktır. Bu özellik tarayıcıdan girildiği durumlarda mümkündür. Bilgisayardan instagram fotoğraf yüklemesi telefon hesabındaki fotoğraf yükleme gibi yapılabilir. 

İlk Siparişine Özel %10 İndirim!
SosyalGram’ı keşfetmeniz için tüm siparişlerinizde geçerli %10 indirim bizden!
SOSYALGRAM

Bilgisayardan Instagram Fotoğraf Paylaşımı Nasıl Yapılır?

Bilgisayar üzerinden Instagram uygulamasından fotoğraf paylaşımı yapılması için gerekli birkaç adım vardır. İnstagram kullanıcıları sahip oldukları fotoğrafları instagrama bilgisayar üzerinden yükleyebilmek için gerekli bir sürüm indirmeleri gerekir. Bu fotoğraf paylaşımı yapılabilmesi için Instagram web sürümü kullanılması gereklidir. 

Bilgisayar Üzerinden Instagrama Fotoğraf Yükleme Adımları Nelerdir?

Bilgisayar üzerinden instagrama fotoğraf paylaşmak için gerekli birkaç adım vardır. Bilgisayardan instagrama fotoğraf yüklemek için gerekli adımlar şunlardır:

  • İlk olarak instagram uygulamasının resmi web sitesi olan https://www.instagram.com/ internet sitesine giriş yapılmalıdır. Bu internet sitesinden kullanıcılar kendi hesaplarına giriş yapmaları gerekir. 
  • Kullanıcılar kendi hesaplarına girdikten sonra instagram web ekranı açılır. 
  • Bu web sayfası üzerinden bilgisayar faresinin sağ tuşuna basılarak menüden incele butonu seçilir. Bu durum için klavye kısa yolları da kullanılabilir. Bu aşamada aynı zamanda “CTRL+SHIFT+C” tuşları da kullanılabilir. Bu kombinasyonda incele ögesini açar. 
  • İncele menüsü açıldıktan sonra tasarım ve kod penceresi açılmalıdır. Bu tasarım ve kod penceresinde üst kısımda menu seçenekleri bulunur. “Elements” bölümünün yanında yer alan dosya simgesine tıklanıldıktan sonra “Device Toolbar” bölümüne tıklanılır. Bu işlemden sonra web sürümü tarayıcı üzerinden mobil uygulama sürümüne dönüşür. 
  • Bu dönüşüm işlemi yapıldıktan sonra bilgisayar üzerinden mobil sürüm görüntüsü belirir. Bilgisayardan instagrama fotoğraf yükleme yapmak isteyen kullanıcılar tıpkı mobil sürümde olduğu gibi kamera simgesine dokunarak fotoğraf seçimi yapması gerekir. Seçilen bu fotoğraf kullanıcıların istedikleri efektlerden geçtikten sonra instagramdan paylaşılabilir. 

Instagram Windows Uygulaması Nedir?

Bilgisayarların işletim sistemler için farklı çeşitler vardır. Dünyada bulunan çoğu kişinin kullandığı bilgisayar Windows tabanlıdır. Windows tabanı ise yeni ürünleri piyasaya çıkararak insanların verim almalarını sağlar. Günümüzde en son teknoloji ile çıkan Windows 10 sürümü çıkan en son sürümdür. Bu Windows 10 sürümünde birçok yenilik ve geliştirici hamle yapıldı. Bu sayede bilgisayarların mobil cihazlar ile rekabet etmesi arttı. Bu durum için yapılan yeniliklerin en başında mobil cihazlara indirilebilen uygulamaların çoğunu bilgisayarlara da indirebilmek yer alır. Bu bilgisayarlara indirilebilen uygulamalar arasında instagram uygulaması da vardır. Windows 10 sürümüne sahip bilgisayar üzerinden instagram uygulamasını kullanmak isteyen kişilerin chrome tarayıcısını kullanması gerekir. Windows mağazasında yer alan Windows 10 instagram uygulaması bulunur. Bu uygulama bilgisayara yüklendiği zaman mobil cihazlardaki gibi bir arayüzle karşılaşılabilir. Bu sayede kullanıcılar takip ettikleri içeriklere kolaylıkla ulaşabilirler. İnstagram uygulaması üzerinden direct mesaj gönderme, beğenileri görmek, fotoğraf beğenme, fotoğrafa yorum yapmak, kullanıcı arama, kullanıcı takip etmek, içerikleri slimek ve profil düzenlemek gibi temel işlemler yapılabilir. Kullanıcılar takip ettikleri kişilerin hikayelerini küçük kamera simgesinden görebilirken fotoğraf paylaşımı bu uygulama üzerinden yapılamaz. Herhangi bir sürüm indirilmeden bilgisayardan instagrama fotoğraf yüklemek mümkün değildir.  

Instagram’ın Web Sürümü Nasıl Kullanılır?

İnstagram uygulamasını bilgisayar üzerinde kullanmak isteyen kişiler için iki farklı yol vardır. Bu iki farklı yoldan biirisi mobil cihazlardaki ile aynı iken diğeri ondan tamamen farklıdır. Bu iki farklı yöntemde kullanıcılar için güvenilirdir. Kullanıcıların kişisel hesaplarının çalınması gibi bir durum söz konusu bile olamaz. Kullanıcıların instagram uygulamasını bilgisayardan kullanmak için bir web sürümünde ihtiyaçları vardır. Bu web sürümünde bilgisayar üzerinden instagramda yapılamayan birkaç işlem vardır. Bu web sürümünde fotoğraf paylaşmak veya hikaye paylaşmak mümkün değildir. Tarayıcının arama çubuğuna https://www.instagram.com/ internet adresi yazılarak web sürümüne ulaşılabilir.  

Instagram’a Fotoğraf Yüklemek İçin Alternatif Uygulamalar Nelerdir?

İnstagram uygulamasını çok aktif kullanan kullanıcılara genellikle web sürümündeki özellikler yeterli gelmez. Yeterli gelmeyen özelliklerin kullanılabilmesi için üçüncü parti instagram uygulamaları kullanılabilir. Windows için geliştirilen instagram uygulamasında fotoğraf yükleme, filter uygulama, haber kaynağı görüntüleme gibi özellikler kullanılabilir. Gelecekte bir gün resmi instagram sitesinde de tüm özelliklerin kullanılabilmesi tüm kullanıcıların temenni ettiği bir durumdur. 

Instagram’da Android Emülatörler Nelerdir?

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte teknoloji şirketleri mobil cihazların yaygınlaşmasına önem vermiştir. Bu mobil cihazlar günümüzde bilgisayarlardan da kullanılabilmesi için çeşitli çalışmalar yapılmıştır. Bu çeşitli çalışmalar sonucu emulator isimli programlar oluşturulmuştur. Emülatörlerin amacı bilgisayar ekranını mobil cihaz ekranına çevirmektir. Kısacası bilgisayarların içerisine bir mobil cihaz yerleştirme görevi taşır. Bu emulator kullanılabilmesi için bilgisayara emulator indirilmesi gerekir. Günümüzde emulator piaysası için en çok tercih edilen 3 ile 4 tane güvenilir ve doğru sonuç veren program vardır. Kullanıcılar bu emulator programlarından istediklerini kullanabilir. Bilgisayar üzerinden fotoğraf yükleme için bir alternatifte bir Andorid emulator yüklenmesidir. İnstragram uygulamasını tüm özellikleri ile kullanmak isteyen kullanıcıların Android emülatörü yüklemeleri gerekir. Android emülatörlerinden birisini bilgisayarına indiren kullanıcılar bu emülatörü başlattıktan sonra Android arayüzüne sahip Play Store üzerinden instagram bilgisayara indirilir. Böylece bilgisayardan instagrama fotoğraf yükleme mümkün olur. Emülatör programı bilgisayara indirildikten sonra izlenmesi gereken adımlar şunlardır:

  • Emülator bilgisayara indirildikten sonra öncelikle Play Store uygulaması üzerinden giriş yapılmalıdır.
  • İnstagram uygulaması, Play Store’da arama seçeneğinden aranıldıktan sonra indirilmelidir.
  • Masaüstüne gelen instagram simgesine çift tıklanılarak giriş yapılır. 
  • Giriş yapılırken, instagram kullanıcı adı ve şifresi girilerek kişisel instagram hesabı bilgisayar üzerinden açılmıl olur. 

Bu adımlar tamamlandıktan sonra kullanıcılar instagramdaki tüm özellikleri bilgisayar üzerinden kullanabilirler. 

Bu içeriği beğendin mi?
Emojilerle tepkini insanlarla paylaş!
YORUMLAR
Adımı Sansürle
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
+
Aktif Müşteri
+
Toplam İşlem
Kişi
Tam Zamanlı Çalışan
+
Sosyal Medya Platformu