0
Yunus
Editör
28 Mart 2022 1070

Bilgisayardan İnstagram Kullanmak

Bilgisayardan İnstagram Kullanmak İçin Ne Yapmalıyım?

Günümüzün en çok kullanılan sosyal medya platformu olan instagram uygulaması neredeyse milyonlarca kişi tarafından kullanılmaktadır. İnstagram aracılığı ile fotoğraf paylaşabilir ve hikâye özelliğini kullanarak yaşamınızda kesitler paylaşabilir ya da bilgilendirme yapabilirisiniz. 

Telefonlarımız her an yanımızda ve ulaşmamız kolay olduğu için uygulama genel olarak cep telefonu mobil uygulaması üzerinden kullanılmaktadır. Fakat instagramın tek kullanım yeri telefonlar değildir. Bilgisayardan instagram uygulamasına girmek de mümkündür. Hatta oldukça da kolay olduğunu söyleyebiliriz.

Bilgisayar Üzerinden İnstagrama Girme Yöntemleri

Milyonlarca kullanıcıya sahip instagram uygulaması, günümüzde neredeyse Google kadar önem arz etmeye başlamıştır. Gerek kişisel hesaplar gerek kurumsal firmaların hesapları ve bilgileri instagramda yer almaktadır. Durum böyle olunca kişiler instagramı bir Google gibi kullanmaya başlamışlardır. Peki bu kadar sık kullandığımız bu uygulamaya bilgisayardan girerken hangi yöntemleri kullanabiliriz sorusu ile karşılaşılabilir. 

Bilgisayar üzerinden instagrama girerken üç farklı yöntem kullanılmaktadır. Biri herhangi bir tarayıcıyı üzerinden, bir diğeri bilgisayara yüklenen masaüstü uygulama aracılığı ile ve bir diğeri ise emülatör yardımı ile instagrama giriş yapmak mümkündür. 

İlk Siparişine Özel %10 İndirim!
SosyalGram’ı keşfetmeniz için tüm siparişlerinizde geçerli %10 indirim bizden!
SOSYALGRAM

Bilgisayar Üzerinden İnstagrama Nasıl Giriş Yapılır?

Bilgisayardan instagram kullanımı oldukça basittir. Öncelikle Windows 10 veya macOs işletim sistemine sahip bir laptop ya da masaüstü bilgisayarınızın olması gerekmektedir. Bunun dışında aktif bir şekilde kullandığınız tarayıcınızın olması gerekmektedir. Google Chrome ya da Opera tarayıcıları bu noktada tavsiye edilebilir. Bu iki tarayıcı ya da hangi tarayıcıyı kullanıyorsanız onun arama motoruna instagram yazılarak çıkan sayfaya giriş yaparak instagrama girilebilmektedir. İnstagram hesabınıza girmek için aynı mobil uygulamada olduğu gibi hesap adı ve şifre girilir ve daha sonra giriş yazan seçeneğe basılarak sosyal medya hesabına giriş yapılabilmektedir. 

Tarayıcı ile instagram hesabına girmek mobil uygulamadan farklıdır. Yani farklı bir ara yüz bizi karşılamaktadır. Ana sayfa olan akış sayfası ve hikayeler aynı şekilde gözükürken, sağ yanda önerilen kişiler, sağ üst köşede kendi profilimize ve hesap ayarlarınıza girmek için küçük profil fotoğrafınızın göründüğü yer bulunmaktadır. Sayfanın üst orta kısmında ise arama çubuğu yer almaktadır.  Tüm bu farklılıklara rağmen tarayıcı üzerinden girişlerde de çoğu gerçekleştirdiğiniz işlemleri gerçekleştirebilmeniz mümkündür. Yalnızca tarayıcı üzerinden girişler de paylaşım yapılamamaktadır.

Opera tarayıcısı üzerinden instagrama giriş aynıdır. Fakat opera tarayıcısının ara yüzünde instagram uygulaması yer almaktadır. Ekstradan Google’a instagram yazıp girmek yerine sol köşede bulunan kısayol çubuğundan mobil uygulamadaki gibi giriş yapılabilmektedir. Bu şekilde girilen instagram daha çok mobil uygulama ara yüzünü anımsatsa da herhangi bir paylaşım yapılamamaktadır.

Bilgisayardan Uygulama ile İnstagrama Nasıl Girilir?

İnstagrama giriş bilgisayardan instagram indirme ile de yapılabilmektedir. Öncelikle uygulamayı indirmek için bilgisayarınızda Microsoft Store uygulaması olmalıdır. Windows 10 sürümüne sahip bir bilgisayarınız varsa otomatik olarak Microsoft Store’da içinde olacaktır. Eğer bir macOs işletim sistemine sahip bir bilgisayar kullanıyorsanız App Store üzerinden instagram masaüstü uygulamasını indirebilirsiniz. Bunun için takip etmeniz gereken adımlar şunlardır:

  • Microsoft Store ya da App Store uygulamasına gelerek arama çubuğuna instagram yazılır ve enter’a basılır.
  • Çıkan arama sonuçlarından ilk üç sonuç en güvenilir sonuçlardır. İnstagram uygulaması da bu ilk üç arama sonucu içerisinde çıkacaktır.
  • Çıkan uygulamalar arasından instagramı seçerek yükle yazısına basılır. 
  • Uygulama bilgisayarınıza yüklendikten sonra herhangi bir kurma işlemi gerçekleştirmenize gerek yoktur.
  • Bilgisayara yüklenmiş olan uygulamayı çift tık yaparak açılır. 
  • Bilgiler girildikten sonra instagram sayfanız açılacaktır.

Bu şekilde bilgisayar üzerinden instagram uygulamasına giriş yapılmış olur. Uygulama üzerinden instagrama giriş yapıldığında aynı tarayıcı ara yüzünde olan sayfa gibi bir ana sayfa ekranı çıkacaktır. Bu ekran ile arama yapabilir, kişileri takip edebilir ya da takipten çıkabilir, hikayelere bakabilir, profilinizi düzenleyebilir, fotoğraf beğenebilir aynı zamanda fotoğraflara yorum yapabilir ve gelen mesajlara bakıp cevap verebilirsiniz. Bunlar dışında kalan işlemler yani bilgisayardan instagram paylaşımı yapılmamaktadır.

Emülatörler Yardımı ile İnstagrama Giriş Nasıl Yapılır?

Cep telefonu kullanımının artmasıyla sosyal medya uygulamaları da daha çok telefonlar üzerinden kullanılmaya başlamıştır. Bilgisayar kullanımı azalmıştır. İş böyle olunca bazı teknoloji firmaları bilgisayardan telefonların kullanılması için projeler geliştirmeye başlamışlardır. Bu gelişen projeler de ortaya emülatör adı verilen bir sistemi çıkarmıştır. Emülatörler, bilgisayar ekranının bir mobil ekrana dönüşmesini sağlayan bir programdır. Emülatörler sayesinde bilgisayarınızı mobil cihazınız gibi kullanabilme imkânı elde edebiliyorsunuz. Kısacası Emülatörler bilgisayarınız içinde bir akıllı telefon açmaktadır.

Emülatörler sayesinde bilgisayardan instagrama girmek ve paylaşım yapmak da mümkün hale gelebilmektedir. Bunun için öncelikle emülatör sisteminizi bilgisayarınıza kurmanız gerekmektedir. Bu programa tarayıcınız üzerinden ulaşabilmeniz mümkündür. Sistem bilgisayara kurulduktan sonra aşağıda verilen adımları takip ederek instagram uygulamanız rahat bir şekilde kullanabilirsiniz.

  • Emülatöre girildikten sonra Google Play Store uygulaması üzerinden hesabınıza Google Play Store hesabınıza giriş yapılmalıdır. 
  • Giriş yapıldıktan sonra aynı mobil cihazınızda olduğu gibi instagram uygulaması bulunup indirilir. 
  • Uygulama masaüstünüze inecektir masaüstünde gözükmüyor ise bilgisayarınızın indirilenler klasörüne de indirilmiş olabilir oraya bakmayı unutmayın.
  • İnen uygulamaya tıklanır ve mobil uygulamada ki gibi giriş ekranı açılır. Giriş bilgileri girilerek instagrama giriş yapılır. 

Verilen bu adımlar ile uygulamaya giriş yapılır ve mobil cihazınızda kullanıldığınız şekilde kullanabilirsiniz. Emülatörler sayesinde bilgisayardan instagrama hikâye atabilir ve bilgisayardan post paylaşımı yapabilirsiniz.

Mobil cihazınız gibi kullanabileceğiniz için bu işlem için kişisel bilgisayarınızın kullanılması önerilmektedir. Herhangi bir güvenlik probleminin oluşmaması için dikkat edilmesi gereken bir durumdur.

Microsoft Store Üzerinden İnstagram İndirmek Ücretli Midir?

Microsoft Store üzerindeki uygulamaları kullanabilmek için kimi zaman belli bir ücret ödememiz gerekmektedir. Fakat bu instagram uygulaması için geçerli bir durum değildir. Microsoft Store üzerinden ücretsiz bir şekilde instagram indirebilir ve hiçbir ücret ödemeden kullanabilirsiniz.

Bilgisayar Üzerinden İnstagram Kullanmak Zararlı Mıdır?

Bilgisayardan instagram kullanımının hiçbir zararı yoktur. Tarayıcı ister uygulama ister emülatör aracılığı ile girin %100 güvenli bir şekilde kullanabilirsiniz. Tek dikkat etmeniz gereken şey kişisel bilgisayarınızda kullanmaya özen göstermenizdir.

Bilgisayardan İnstagrama Girerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Bilgisayar üzerinden instagram uygulamasını kullanırken, hesabınızı kendi kişisel bilgisayarınızda açmadıysanız kullanımınız bittikten sonra hesabınızdan çıkış yapmaya özen göstermelisiniz. Çıkış yapılmayan hesaplar açık kalmaktadır. Bu da hesabınızın güvenliği açısından sorun teşkil edebilmektedir. 

Bilgisayardan ya da Tabletten İnstagrama Giriş Yapılabilir Mi?

İnstagram uygulamasına girmek sadece mobil cihazlar üzerinden olmamaktadır. Bir internet tarayıcısına sahip ya da uygulama yüklemeyi destekleyen cihazlar ile de instagrama giriş yapabilmek mümkündür. Söylenilen bu faktörleri destekleyen cihazların başında bilgisayar (laptop ya da masaüstü) ve son zamanlarda bilgisayarın yerini almaya yüz tutmuş olan tabletler gelmektedir. Bu iki cihaz sayesinde de instagrama giriş yapabilir akışı takip edebilirsiniz.

Hatta tabletlerin içinde emülatör uygulamalar yüklü olduğu için instagramda post ve hikâye paylaşımları da yapılabilmektedir. Tablet cihazları daha mobil cihazlar ile instagram kullanıma yakın bir işlev göstermektedirler.

Kısacası cep telefonları haricinde de instagram uygulamasına giriş yapmak ve faaliyet göstermek mümkündür.

 

Bu içeriği beğendin mi?
Emojilerle tepkini insanlarla paylaş!
YORUMLAR
Adımı Sansürle
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
+
Aktif Müşteri
+
Toplam İşlem
Kişi
Tam Zamanlı Çalışan
+
Sosyal Medya Platformu