0
Editör
03 Eylül 2024 3838

Kesinlikle İzlemeniz Gereken Anime Önerileri

Anime kategorisi uzunca süredir ülkemizde popüler olmaya devam ediyor. Japon çizgi dizi furyası sadece ülkemizi değil tüm dünyayı sararken elbette anime izlemeye yeni başlayacaklar ya da listesini genişletmek isteyenlerin aklındaki soru “Ne izlemeliyim?”. Sosyalgram olarak siz değerli okurlarımıza anime önerileri listesi hazırladık. Liste içerisinde en çok sevilen anime dizileri ve anime filmlerini bulabileceksiniz.


 

Anime Dizi Önerileri 

Death Note

Death note, Türkçe adıyla Ölüm Defteri, aynı isimdeki mangadan uyarlanan 8,9 IMBD puanlı anime dizisidir. Başarılı ve standart bir lise öğrencisi olan Light Yagami, üstünde ölüm defteri yazılı siyah kaplı bir defter bulur. Sonrasında Light, defterin doğaüstü güçlere sahip olduğunu keşfeder. Sadece sahibinin gördüğü bir yaratık tarafından korunan defter, içerisine yazılan isimleri öldürme gücüne sahiptir. 


 

Naruto

Hiç anime izlememiş olsanız bile Naruto’yu duymuşsunuzdur. 8,3 IMBD puanıyla en sevilen anime dizilerinden biri olan Naruto, oldukça geniş bir hikayeye sahiptir. Bir tilki – şeytanın ruhunu taşıdığına inanılan ve bu sebepten dışlanan ana karakterimiz, kendini kanıtlama çabasındadır. Bu çabası doğrultusunda Ninja akademisine girer. Naruto’nun akademideki ve köyündeki maceralarını arkadaşlarıyla birlikte ele alan yapım 700 bölümüyle oldukça uzun anime dizilerindendir. 



 

          

Attack on Titan

Devlerin hakimiyetinde olan bir dünya düşünün. Çok güçlü ancak güçleri ve boyları zekalarıyla ters orantılı olan bu devler insanlığın çoğunluğunu yok ettikten sonra ortadan kaybolurlar. Devlerden korunmak için oldukça uzun duvarlarla şehrin etrafını kapatan insanlar devlerden yaklaşık 100 yıl boyunca kurtulurlar. İnsan yiyen bu devler 100 yıllık aradan sonra duvarlara saldırıp insanların şehrini yerle bir ederler. Ailesinin ölümüne tanıklık eden, intikam ateşiyle dolu iki kardeş tüm devleri yok etmeye yemin eder. Aldığı 9,1 IMBD puanı ile Attack on Titan, anime önerileri listemize girmeye hak kazandı. 


 

            


 

Hunter x Hunter 

Ana karakterimiz 12 yaşında, köy kadar küçük bir ada yerleşiminde yaşayan bir çocuk. Babasının öldüğünü düşünen ana karakterimiz aslında babasının yaşadığını ve çok iyi bir avcı olduğunu öğrenir. Bu aydınlanmadan sonra avcı olabilmek için kendini geliştirmeye başlar. Kendisine avcı denilebilmesi için yüzlerce kişinin katıldığı zor bir sınavdan başarıyla ayrılması gerekmektedir. Hikayemizde küçük karakter Gon Freecs’in avcı olma yolundaki maceralarını izlediğimizq Hunter x Hunter , IMBD tarafından 9,0 puan almıştır.



 

 


 

Slam Dunk

En iyi spor temalı animelerden biri olarak gösterilen 8,7 puanlı Slam Dunk, macera ve komediyi tam anlamıyla yaşayacağınız keyifli dizilerdendir. Sevdiği kızı etkilemek için yeni başladığı lisede basketbol takımına giren ana karakterimiz oldukça zorlu maçlara çıkacaktır. Bu sırada özel hayatında da gelişmeler yaşadıkça ana karakterimiz Hanamichi Sakuragi, sevdiği kızı kazanmak için her yolu deneyecektir. 


 

             

Rurouni Kenshin

Japon tarihinde önemli bir yeri olan Meiji döneminde geçen hikaye, emekli olmuş efsanevi bir samurayın insanlık için tekrar göreve dönmesini anlatıyor. Baş karakterimiz Himura Kenshin, görevin kendisine düştüğünü anlayınca iyilik yapmak adına uzun bir yolculuğa çıkıyor. Hikayesi ve görsel efektleriyle sizi oldukça etkileyecek dizide kan gövdeyi götürüyor bizden söylemesi. Samuray hikayeleri sevenlerin mutlaka bakması gereken dizi IMBD tarafından 8.5 puan almıştır. 


 

Fullmetal Alchemist Brotherhood

Fantastik anime severler buraya! Simyacı kardeşler ölen annelerini geri getirme amacıyla fantastik bir maceraya yelken açarlar. Bu sırada kendilerinden de bir şeyler kaybeden ana karakterlerimiz artık büyük sorunlarla baş etmek zorundadırlar. Fazla spoiler vermek istemeyeceğim yapımlardan olan bu anime bilim kurgu – fantastik hikayesiyle izleyenlerin büyük çoğunluğunu etkileyen yapımlar arasındadır. 9,1 IMBD puanıyla anime önerileri listemize giren Fullmetal Alchemist Brotherhood, anime severlerin kesinlikle bakması gereken dizilerdendir. 


 

             


 

One Piece

17 yaşında sıradan ve monoton hayatı olan bir genç, şeytan meyvesi olarak adlandırılan meyveyi yedikten sonra doğaüstü güçlere sahip olur. Sahip olduğu doğaüstü güçlerden sonra kendisine mürettebat toplamaya başlayan genç, One Piecce isimli hazineyi bulup tüm korsanların kralı olmak ister. İlgi çekici hikayesi ve efektleriyle One Piece, IMBD tarafından 9,0 puan almıştır. 


 

              

Sizlere izlerken oldukça keyif alabileceğiniz farklı türlerden 8 adet anime dizisi önerdik. Peki animeler sadece dizilerden mi ibaret diye sorarsanız elbette hayır. Çarpıcı hikayeleriyle ses getirmiş çok sayıda anime filmi bulunmakta. Eğer başlangıçta dizilerdeki gibi uzun soluklu içerikleri tercih etmek istemiyorsanız işte sizin için hazırladığımız anime filmleri.


 

İlk Siparişine Özel %15 İndirim!
SosyalGram’ı keşfetmeniz için tüm siparişlerinizde geçerli %15 indirim bizden!
SOSYALGRAM

Anime Film Önerileri

Spirited Away

Japon animelerinin en popüler yapımlarından biri olan Spirited Away! Ana karakterimiz Chihiro, kötü bir cadı tarafından yönetilen sihirli bir kasabaya düşer. Ruhlarla dolu kasabada cadıya karşı gelenler hayvana dönüştürülmektedir. Film, Chihiro’nun ailesini kurtarma öyküsünü ele alır. Film içerisinde açgözlülüğün zararları ve açgözlü insanlar sıklıkla anlatılmıştır. Ayrıca Spirited Away, Oscar ödüllerinde En iyi animasyon dalında ödül alan İngilizce olmayan tek film özelliğini taşımaktadır. Etkileyici hikayesi ile 8.6 IMBD puanı alan film birçok eleştirmenden de tam not almıştır.



 


 

Grave of the Fireflies

Türkçe adı “Ateşböceklerinin Mezarı” olan film savaşın en çarpıcı yanı olan çocukları ele almaktadır. Savaş sırasında annelerini kaybeden iki kardeşin tanıdığı kimse kalmamıştır. Savaş karşıtı yapımlardan olan film, savaşın mağduru çocukların ne zorluklar çektiğini, hayatlarında tek başına kalan iki kardeş üzerinden anlatmaktadır. 8,5 IMBD puanı alan 1988 yapımı film, izleyenlerin yüreklerini burkan yapımlardan olarak hatırlanmaktadır. 


 

Akira 

Gelecek şehri Neo – Tokyo’da geçen yapım Japonya’nın en ünlü yapımlarından birisidir. Sıradan bir motorcu çetesinin askeri bir deneye karışmasıyla şehir büyük bir tehlike içerisine giriyor. Aldığı 8,0 IMBD puanıyla büyük övgüler alan bu film yayınlandığı dönemde uzun yıllar konuşulan yapımlardan olmayı başarmıştır. 


 



 

Popülaritesi hızla artan anime içeriklerinden en yüksek puanlı dizi ve filmleri sizler için derledik. Elbette içerisinde size hitap etmeyen içerikler olabilir ancak eminim ki çoğu ilginizi çekecektir. Hangi animeleri izleyebileceğinizi öğrendiniz. Peki bu animeleri nereden izleyebilirsiniz gelin bu soruya da bakalım. 


 

Anime İzleme Platformları

Anime izlemeniz için elbette belli platformları kullanmanız gerekebilir. Ancak ülkemizden orijinal içerik izleyebileceğiniz platformlar biraz kısıtlı olabilir. Gelin bu platformlara bakalım. 


 

Netflix

Netflix anime izleyebileceğiniz onaylı platformların başında gelir. İçerisinde yüzlerce anime bulunduran Netflix, kaliteli kullanıcı deneyimi sunan platformlardandır. 

Youtube

Youtube, belirli dizilerin Türkçe çevirilerini bulabileceğiniz platformlardan biridir. İçerisinde sayısı bilinmemekle beraber oldukça fazla içerik bulabilirsiniz. 

Bu iki platform haricinde web tarayıcınızda istediğiniz içerikleri aratarak birçok dizi ve filme ulaşabilirsiniz. Web sitelerinde film dizi izlemenin pop-up reklamlar ve kötü amaçlı yazılım gibi risklere yol açabileceğini lütfen unutmayın. İyi Seyirler.





 

Bu içeriği beğendin mi?
Emojilerle tepkini insanlarla paylaş!
YORUMLAR
Adımı Sansürle
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
+
Aktif Müşteri
+
Toplam İşlem
Kişi
Tam Zamanlı Çalışan
+
Sosyal Medya Platformu