0
Yunus
Editör
28 Mart 2022 915

Age of Empires 3 Hile Kodları

Age of Empires 3 Hileleri Nelerdir?

Age of Empires 3, en çok oynanan strateji oyunlarından biridir. Age of Empires 3 hileleri, oyunun daha hızlı bir şekilde ilerletilmesine ve oyuncu performansının daha yüksek olmasına olanak verir. 2005 yılından Microsoft tarafından çıkarılan oyun, oyuncular arasında halen yüksek popülerliğe de sahiptir. Serinin son ana oyunu olan Age of Empires 3, gerçek zamanlı şekilde oynanabilme özelliğine sahiptir.

Oyunda Tercih Edilebilen Medeniyetler

Oyunun içinde seçilebilen medeniyetler, oyunun nasıl bir seyirde ilerleyeceğinin seçilmesi anlamına gelmektedir. Oyunda yer alan bazı medeniyetler şunlardır:

Osmanlı İmparatorluğu: Bedava bir şekilde üretilebilen köylülerin olduğu seçim, camii inşaları üzerinden ilerler. Ne kadar fazla camii inşa edilirse, köyün gelişim hızı da o kadar yüksek olur.

İngiltere: Köylü kazanılması tamamen ev üretilmesi üzerinden gerçekleşmektedir. Bu seçimde üretilen evlerin fiyatı, %35 oranında daha pahalıdır. 

Fransa: Bu seçimde köylü üretmek daha pahalıdır. Ancak, oldukça pahalı olan bu köylüler, diğer köylülere kıyasla daha güçlüdür.

Portekiz: Bu seçimde bulunan karakterlerde, dürbün ismi verilen özel bir yetenek yer almaktadır. Bu özellik sayesinde, oyuncular harita üzerinde bulunan istedikleri yeri 5 saniye boyunca göre hakkına sahiptirler.

İspanya: Bu seçimde bulunan süvariler, diğer seçimlerde olduğundan daha gelişkin özelliklere sahiptir. En iyi saldırı ve savunma birimleri arasında süvariler ve piyadeler bulunmaktadır. 

Rusya: Bu seçimde, asker üretimi oldukça hızlı bir şekilde gerçekleşmektedir. Oyun, tek bir komutla 10 askere birden sahip olunmasına olanak verir. Diğer medeniyet seçimlerinde, aynı anda üretilen asker sayısı en fazla 5 olabilmektedir. 

Almanya: Bu ülkenin seçilmesinde, mızraklı askerler öne çıkarlar ve oyuncular arasında da bu askerlerin popüler bir yeri vardır. Bu seçimde, piyade ve süvari adında özel birlikler bulunmaktadır. 

Oyun Hileleri Nelerdir?

Oyun hileleri, oyunda daha fazla performans sağlanması için başvurulan yöntemlerden biridir. Dünya tarihinin 1492 ila 1876 yılları arasında olan bölümünü ele alan oyunda, uygulanabilecek hileler de oldukça fazladır. Oyun sırasında herhangi bir hilenin uygulanması için öncelikle “Enter” tuşuna basılması gerekmektedir. Age of Empires 3 hileleri, bütün oyuncuların kullanımına uygundur. En çok tercih edilen hileler şunlardır:

Harita Görme Hilesi: “x marks the spot” kodu kullanılarak uygulanan oyun hilesi, haritanın tamamen görünmesi anlamına gelmektedir. Oyunun en kullanışlı hilelerinden biri olan bu kod, haritada bulunan rakiplerin ve düşmanların yerinin tamamen görülmesine ve birliklerin bulunduğu bölgelerin tayin edilmesine olanak vermektedir. Böylece, oyuncu hangi bölgeye doğru ilerleyeceğine karar verirken daha doğru seçimler yapabilmektedir. 

10 Bin Yemek Hilesi: “Et orta pişsin lütfen” anlamına gelen “medium rare please” kodunun yazılmasıyla aktif hale getirilen yemek hilesi, haneye direkt olarak 10 bin yemek eklenmesine olanak verir. Yemek, strateji oyunlarında birim üretilirken kullanılan en önemli unsur olduğu için bu hile de oyuncunun daha büyük bir oyun performansı elde etmesini sağlamaktadır. 

10 Bin Odun Hilesi: kodunun girilmesiyle aktif hale getirilen oyun hilesi, haneye direkt olarak 10 bin odun eklenmesine olanak verir. Odun hanesinin dolu olması, inşaat işlerinin ve savaş arabalarının daha hızlı bir şekilde yapılmasına olanak vermektedir. 

10 Bin Altın Hilesi: “Ya bana özgürlüğümü ver ya da para” anlamına gelen “give me liberty or give me coin” kodunun yazılmasıyla etkili bir hale getirilen oyun hilesi, para hanesine anında 10 bin altın yüklenmesini sağlar. Bütün üretimler için kullanılan altın hanesinin dolu bir hale getirilmesi, oyunda yapabilme yeteneğinin arttırılmasına olanak verir.

10 Bin XP Hilesi: “nova & orion” kodunun girilmesiyle aktif şekilde çalışmaya başlayan oyun hilesi, oyuncuların tecrübe puanlarının arttırılmasını sağlamaktadır. Oyun içinde tecrübe puanı, ancak oyun oynandıkça ve bölümler geçilip zaferler arttırıldıkça elde edilebilir. Tecrübe puanının yüksek olması, birimleri, nüfusu, inşa edebilecek binaları ve birim sayısını da arttırmaya yaradığı için, oyun içinde en önemli hilelerden biridir. 

İnşaat Hızını Arttırma Hilesi: “Hız her zaman kazandırır” anlamına gelen “speed always wins” kodunun yazılmasıyla aktif hale getirilen oyun hilesi, yapılan inşaatların bitirilme hızını 2 katına çıkarmaktadır. Oyunun içinde yapılmaya başlanan bir inşaatın ilerlemesi ve bitirilmesi için gereken sürenin uzunluğu, kullanıcının sahip olduğu işçi sayısına göre değişiklik göstermektedir. Kullanıcıların önce inşaatı kurup ardından bu kodu yazması, inşaatın hemen bitirilmesini sağlamaktadır. 

Hayvanlara Kilo Aldırma Hilesi: “Yakın zamanda yapılan bir araştırmaya göre besili hayvanların %100’ü obezdir” anlamına gelen “a recent study indicated that 100% of herdables are obese” kodunun girilmesiyle aktifleştirilen oyun hilesi, sahip olunan hayvanların kilolarının arttırılmasını sağlamaktadır. Sahip olunan hayvanların daha fazla iş performansı göstermesini sağlayan kod, aynı zamanda kesilen hayvanlardan da daha fazla et elde edilmesine olanak vermektedir. 

George Washington Hilesi: “O balta nerede?” anlamına gelen “Where’s that axe?” kodunun yazılmasının ardından çalışmaya başlayan oyun hilesi, ABD’nin koloni savaşlarında önemli bir yeri olan George Washington’un büyük bir heykelinin dikilmesini sağlıyor. Heykel, özellikle bina yıkmak için fonksiyonel bir kullanıma da sahip.

Canavar Kamyon Hilesi: “tuck tuck tuck” kodunun yazılmasıyla aktif hale gelen hile, canavar kamyon adı verilen tank birimlerinin kullanılmasına olanak veriyor. Rakip oyuncuların yapılarının ve binalarının yıkılmasını sağlayan hile, rakip birliklerinin de ortadan kaldırılmasına olanak veriyor. Ellerinde yalnızca tüfek ve barut olan rakipler ise bu saldırı karşısında herhangi bir savunmayı yapabilir durumda olamıyor. 

Alan Hasarı Hilesi: 1453 yılında Fatih Sultan Mehmet’in döktürmüş olduğu büyük toplardan esinlenerek yapılan hile “ya gotta make do with what ya got” kodu girilerek aktif hale getirilmektedir. “Sahip olduklarınla yapmalısın” anlamına gelen bu hilede Osmanlı Ordusuna ait topçu birlikleri kullanılarak, rakiplerin binalarının yıkılması ve alanlarının hasar alması konusunda yüksek performans gösteriliyor. Adı geçen bütün ülkelerin tarihi değerlerine saygı duyulan strateji oyununa, Osmanlı askerleri Türkçe konuşuyor. 

Çılgın Köpek Hilesi: “we <3 fluffy!1!” komutu girilerek aktif hale getirilen hile, aslında tatlı gibi görünen ancak kuduz ve deli olan bir köpeğin ortaya çıkmasını sağlıyor. Oldukça hızlı bir şekilde hareket eden ve bir anda fazla yol alan köpek, düşman birliklerine beklemedikleri bir anda saldırı yapılmasını sağlıyor. 

Sosisli Arabası Hilesi: Türkçe anlamı “Hardal çeşnisi ve yanan yağ” olan hile, “mustard relish and burning oil” kodunun girilmesiyle aktifleştiriliyor. ABD’nin simgelerinden biri olan sosisli arabalarının oyuna dahil olması, rakibin alanına hasar verilmesini sağlıyor. Oldukça yavaş hareket etmesine karşın, hedefi vuran bir ateş silahı bulunduran bu arabalar, rakip birliklerinin toplu bir şekilde ortadan kaldırılmasına olanak veriyor.

Uçan Ayı Hilesi: “o canada 2005” kodu girilerek aktif hale getirilen oyun hilesi, Kanada bayrağı pelerini giyen ve uçan bir ayının oyuna dahil olmasını sağlıyor. Age of Empires 3 hileleri arasında, ülkelere atıf yapılan hilelerden biri olan uçan ayı, gözlerinden ışık çıkarma ve bir yerden başka bir yere uçarak gidebilme özellikleri ile öncü birliklerin arasında kullanılabiliyor. 

 

Bu içeriği beğendin mi?
Emojilerle tepkini insanlarla paylaş!
YORUMLAR
Adımı Sansürle
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
+
Aktif Müşteri
+
Toplam İşlem
Kişi
Tam Zamanlı Çalışan
+
Sosyal Medya Platformu